Koronavírus: 937 ezer beteg világszerte

Az új típusú koronavírus még mindig rohamosan terjed. Szerda délután óta több mint 64 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma világszerte.

Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött - olvassa el a részleteket!

Már több mint 937 ezer embert fertőzött meg világszerte a tavaly év vége óta terjedő koronavírus csütörtök reggelig, az áldozatok száma pedig meghaladta a 47 ezret - derül ki a Johns Hopkins Egyetem friss összesítéséből. A halálesetek száma szerda délután óta csaknem 4 ezerrel emelkedett. Ugyanakkor a gyógyult páciensek száma is nőtt - már több mint 194 ezret mutat a számláló.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok

Ijesztő számok

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet az Egyesült Államokban regisztrálták. Itt már csaknem 217 ezer betegről tudnak. Ez majdnem a duplája a járvány európai gócpontjának számító Olaszország által jelentett esetszámnak: az olaszok eddig mintegy 110 ezer fertőzöttről számoltak be. A halálesetek tekintetében azonban továbbra is Olaszország a rekorder, több mint 13 ezer áldozattal. Kínában egy ideje lelassult a járvány, itt jelenleg körülbelül 82 ezer fertőzöttet és több mint 3 ezer áldozatot tartanak számon.

Máshol is nagy a baj

Spanyolországban is rohamosan terjed a koronavírus. Az ország eddig 104 ezer fertőzöttről és több mint 9 ezer halottról adott hírt. Németországban csaknem 78 ezer embert fertőzött meg és 931 áldozatot szedett a kór, Franciaországban pedig az 58 ezerhez közelít a betegek száma, a halottaké ugyanakkor már meghaladta a 4 ezret is.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Irán - több mint 47 ezer koronavírusos beteggel és 3 ezer halottal -, az Egyesült Királyság - csaknem 30 ezer beteggel és 2352 áldozattal -, és Svájc is. Ez utóbbi országban lassan eléri a 18 ezret a regisztrált koronavírusos esetek száma, és eddig 488-an haltak bele a kórba. A 10. helyen jelenleg Törökország áll: innen már több mint 15 ezer beteget és 277 áldozatot jelentettek.

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy 95 éves svájci nő - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció