Kiújult Czeizel Endre betegsége, újra kórházba megy

Mint ismert, a genetikus évek óta leukémiával küzd, betegsége most kiújult. A 80 éves professzor ezt maga jelentette be.

Az orvos-genetikus Czeziel Endre április 3-án ünnepelte 80. születésnapját és az összegyűlt barátok előtt bevallotta, kiújult a betegsége. "Sajnos visszaestem, szerdán újra kórházba megyek. Ezért a doktorom csak úgy engedett el, ha nem puszilok meg senkit" - mondta a professzor a Blikknek.

Mint ismert, a genetikus évek óta leukémiával küzd. Azt mondta, hogy többet nem vállalja a kemoterápiát, de nemrég meggondolta magát és bízik abban, hogy így még jut neki egy kis idő az életben, amit családjával tölthet.

Romlott Czeizel Endre állapota (Forrás: hír24)

A kemoterápia azért van, mert ki kell irtani a rákos sejteket, de azt is tudtam, hogy az összes többi sejtnek is árt. (…) Az ember közel a nyolcvanhoz sejti, hogy túl sokáig már nem élhet, de ilyet hallani akkor is megrendítő. Nem gondolkodtam sokat. Élni akartam" - fogalmaz Czeizel a Két életem, egy halálom című könyvében.

A leukémia a csontvelői eredetű sejtekből kiinduló kórós sejtburjánzás, amit régebben a vér rákjának is neveztek - ám ez az elnevezés nem pontos. Ennek oka az, hogy a kóros burjánzás nem a vérben, hanem részben a csontvelőben, részben pedig a nyirokrendszerhez kötött szervekben történik. Ez alapján kétféle betegségről is beszélhetünk: egyrészt akut mieloid (myeloid) leukémiáról, másrészt pedig akut limfoid (lymfoid) leukémiáról. Ugyanezt a két csoportot különböztetjük meg a krónikus leukémiák esetében is. A két alaptípus között a legfőbb különbség az, hogy míg az akut leukémiák általában heveny tünetekkel járnak, a betegség pedig relatíve gyorsan alakul ki, addig a krónikus leukémiák lassabban épülnek föl, a kórós vérképzés pedig elhúzódóan alakul ki a normális vérképzésből. Tudjon meg többet a betegségről, kattintson!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: