Jelek, melyek agytumorra utalnak

Az agyban található daganatok nagyon sokfélék lehetnek, ahogy tüneteik is. A lehetséges szimptómák nagyban függnek attól, hogy a tumor hol helyezkedik el. Ezzel együtt léteznek tünetek, amelyek szinte minden típus esetében észlelhetőek.

Rohamok

Egy svéd kutatás szerint egyes agydaganatok kockázata magasabb a képzettebb emberekre nézve. Részletek itt.

A tumor típusától függetlenül a rohamok jelentkezése általában az egyik legelső tünet. Mivel a daganat irritálja az idegsejteket, sokféle roham, rángatózás, görcs jelentkezhet - akár a végtagok területén, akár az arcon.

Ügyetlenség

Ha úgy tapasztaljuk, hogy szokatlanul ügyetlenek vagyunk, minden kiesik a kezünkből, gyakran megbotlunk, nem tudjuk a szokásos módon használni a kezeinket vagy a lábainkat, akkor ez is lehet tünet. Akárcsak, ha nehézségeink vannak a beszéddel, vagy ha nem tudjuk megfelelően kontrollálni a mimikánkat.

agytumor
Milyen jelei lehetnek az agytumornak?

Zsibbadás

Amennyiben testünk valamelyik része zsibbad vagy érzéketlenné válik, úgy ez is jelezhet agytumort. Különösen olyankor gyakori, amikor a daganat nyomást fejt ki arra a területre, ahol az agy a gerincoszlophoz kapcsolódik.

Memóriazavarok

A tumorok nemcsak a viselkedésben okozhatnak változásokat. Az agydaganattal küzdőknél gyakori a memóriazavar, a hirtelen kialakuló zavarodottság, a feledékenység, illetve a koncentrációs nehézségek is.

Melyek az agydaganatok leggyakrabban előforduló típusai? Hogyan lehet kezelni ezeket a rosszindulatú elváltozásokat? Részletek itt.

Hányinger

Ha gyakorlatilag minden ok nélkül émelygünk, hányingerünk van, és az érzés nem múlik, semmitől sem leszünk jobban, akkor ez is jelezhet tumort. Ha egyéb tüneteink is vannak, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

Változások a látásban

Homályos látás, kettős látás, látáscsökkenés, látásvesztés - ezek is mind lehetnekagydaganattünetei. Akárcsak, ha fura foltokat, árnyakat, formákat kezdünk látni, és úgy érzékeljük, mintha mindennek különös aurája lenne.

Forrás: prevention.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)