Hősképzést tartanak a mentők napján

Május 10-én ünnepeljük a mentők napját. Ebből az alkalomból országszerte „hősképzést” szervez az Országos Mentőszolgálat.

A mentők napján „hősképzést” tart az Országos Mentőszolgálat. Ennek keretében délután, 15 és 17 óra között várják a vállalkozó kedvű érdeklődőket az összes megyeszékhelyi, illetve néhány további mentőállomásra.

„Bárki eljöhet, és mi nagyon szívesen, ingyen és bérmentve megtanítjuk az újraélesztés alapfogásaira. Vagy, ha már korábban megtanulta, akkor gyakorolhat nálunk” – mondta el Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a mentők közösségi oldalán megjelent videóban.

Az akcióban részt vevő helyszínek listája a mentőszolgálat honlapján és az ÉletMentő applikációban is elérhető. Aki azonban nem tud személyesen részt venni a programon, annak érdemes 13 óra környékén megnézni a mentők Facebook-oldalát, ugyanis online „oktatást” is tartanak majd.

Az ünnepnap alkalmából egyébként egy másik videót is megosztottak a mentők. Ebben arról beszél Győrfi Pál, hogy bár őt sokszor láthatjuk a tévében, a mentők bajtársi közösségének többi tagját nem ismeri a nyilvánosság – velük csak azok találkoznak, akik bajba kerülnek. „Ők azok, akik életet mentenek, és legjobb tudásuk szerint segítenek minden rászorulónak. Munkájuk pótolhatatlan, küldetésük, hogy megpróbálják akár a lehetetlent is” – fogalmazott.

Az életmentők ünnepén a szóvivő arra kér mindenkit, hogy vegyük észre a mentőt. De ne csak ma, hanem minden nap.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: