Az amerikaiak ettől félnek a legjobban

A fertőző betegségeket tartják jelenleg a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak az amerikaiak - derült ki a Pew közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből.

Koronavírus: a mellkasifájdalomekkor jelez fertőzést - részletek!

A jelenleg tomboló koronavírus-járvány az Egyesült Államokat érinti a legnagyobb mértékben: a keddi adatok szerint itt már csaknem 583 ezer fertőzöttről tudnak. Ezért aztán nem is olyan meglepő, hogy a friss felmérés megkérdezettjeinek 79 százaléka sorolta a jelentős fenyegetések közé a fertőző betegségeket. Emellett viszont továbbra is sokan tartják jelentős fenyegetésnek az Egyesült Államokra nézve a terrorizmus és az atomfegyverek terjedését is.

koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus félelem, koronavírus veszély, fertőző betegségek
koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus félelem, koronavírus veszély, fertőző betegségek

Az emberek véleményét is befolyásolta a vírus

A kutatóintézet megállapította: az új típusú koronavírus alapvetően megváltoztatta az amerikaiak gondolkodását. A nyugat-afrikai ebolajárvány 2014-es kirobbanásakor egyébként a Pew szintén készített egy felmérést, akkor viszont csak a megkérdezettek alig több mint fele gondolta úgy, hogy afertőző betegségeka legnagyobb veszélyt jelentő jelenségek között vannak.

Az intézet március 3-a és 27-e között végezte el a most ismertetett kutatását, tehát akkor, amikor már javában tombolt a koronavírus-járvány. Ezer embert kérdeztek meg telefonon, és azt tapasztalták, hogy a járványveszélyét hasonlóan ítélik meg a különböző korosztályok.

Egyes elemzők egyébként már korábban megjósolták, hogy az új típusú koronavírus megjelenése és járványa megváltoztathatja majd az amerikaiak felfogását a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel kapcsolatban. Így történt ez a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások után is, amikor hatásukra az amerikaiak legnagyobb többsége a terrorizmust és a muszlim világot jelölte meg az Egyesült Államokat fenyegető legnagyobb veszélynek.

Újabb koronavírus-törzsek bukkantak fel denevérekben - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció