A hőség miatt egyre több településen van vízhiány

Országszerte vízellátási gondokat okoz a kánikula, több településen is vízhiánnyal küzdenek - írja az Index.

A hőség miatt egyre több hazai településen szembesülnek vízellátási gondokkal. Jászberény képviselő-testülete például máris a vízkorlátozás bevezetéséről döntött - számol be róla az Index. A településen emiatt locsolási tilalmat rendelhetnek el reggel hat és este 22 óra között.

Amennyiben nem sikerül a vízfogyasztás jelenlegi szintjét tartani, vízkorlátozást rendelnek el a városban. Elsőként a locsolást tiltják be, majd az ipari üzemek vízkorlátozása következik - közölte Budai Lóránt polgármester.

A hőség miatt több településen gondok vannak a vízellátással. Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images
A hőség miatt több településen gondok vannak a vízellátással. Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images

Solymáron sem jobb a helyzet 

Solymár önkormányzata honlapján közölte, hogy a település egyes részein vízhiány alakult ki kedden. Egy helyi lakos arról számolt be az Index-nek, hogy jó pár utcában már nem folyik víz a csapokból sem. Az önkormányzat felhívta rá a figyelmet, hogy a hajnali öntözések, locsolások fokozottan terhelik az ivóvízhálózatot.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)