Sziesztát javasol az orosz tiszti főorvos

A tiszti főorvos szerint az oroszoknak szükségük van egy rövid napközbeni sziesztára a 100 éves rekordot megdöntő kánikulában.

"A hőség miatt a munkát korábban vagy később kell végezni, a nap legforróbb óráiban pedig érdemes szünetet tartani" - nyilatkozta a Rosszijszkaja Gazeta napilapnak Gennagyij Onyisenko orosz tiszti főorvos.

Rengeteg receptet adunk, hogy miként pótolja a folyadékot ebben a hőségben!

A hatályos orosz törvények szerint a munkaidő nem haladhatja meg a napi hét órát, ha a munkahelyen a hőmérséklet túllépi a 28,5 Celsius fokot. Az alkalmazottaknak a jogszabályok értelmében nem szabad egy óránál többet dolgozniuk, amikor a munkahelyen a hőmérő higanyszála 32,5 Celsius fok fölé kúszik.

Az elmúlt napok kánikulája során a fővárosban 35 fokot mértek, és a középhőmérséklet körülbelül hét fokkal haladta meg a szokásos átlagot országszerte. A meteorológiai szolgálat szerint 100 éve nem volt ilyen forró nyár Oroszországban.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: