Kinyitottak a nagystrandok, áremelés a Balatonnál

A napokban kinyitottak a balatoni strandok, de van, ahol csak június 3-ától kell fizetni a belépőért – akkor viszont már többet, mint a korábbi években.

Már nem a járványhelyzet, hanem az időjárás és a hagyomány szabja meg, mikor nyitják meg a balatoni strandokat. A korábbi évektől eltérően ugyanakkor díjmentesen nyitott a siófoki Nagystrand, a sóstói strand és az újhelyi strand. Fizetni csak június 3-ától kell az első két helyen, ám valószínűleg többet, mint az elmúlt években – írta az Infostart.

Eleinte még a tavalyi jegyárak lesznek érvényesek, július 1-jétől viszont jegyáremelést terveznek. Ennek mértékéről később közölnek részleteket.

Drágábbak lesznek a strandbelépők a Balatonnál. Fotó: Getty IMages
Drágábbak lesznek a strandbelépők a Balatonnál. Fotó: Getty IMages

Az újhelyi strand továbbra is ingyenesen látogatható. Siófokon viszont már a parkolásért is fizetni kell május 15-étől egészen szeptember 15-éig – az éves és a szezonális üzemeltetésű parkolókban egyaránt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a balatoni strandok mellett számos fürdő is kinyitott szerte az országban: ezekben korábban kezdődik a szezon. Például május elsején nyitott az ország – és Európa – legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói fürdő, de már Zalakaroson már április utolsó napján megkezdődött a strandszezon.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)