Jövőre ide érdemes utazni

A legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazin, a National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő túraútvonalat - olvasható a Magyar Természetjáró Szövetség közleményében.

Az Országos Kéktúra olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári Sivatag, az ausztriai Hochalpenstrasse vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.

úticél, utazási célpont, utazás, túra, túrázás, túraútvonal, Országos Kéktúra, Magyarország
úticél, utazási célpont, utazás, túra, túrázás, túraútvonal, Országos Kéktúra, Magyarország

A 1167 kilométeres túra

Ilyen hatással lenne ránk egy hét túrázás - kattintson!

A legendás hazai túramozgalom teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője - számtalan útba eső látnivalóval együtt - elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a Magyar Természetjáró Szövetség online útikönyvében, a természetjáró.hu honlapon, valamint a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikációban. Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra. Felhasználói felülete a mobil készülék nyelvét követi, ezért a remények szerint nem csupán a magyar, hanem a helyismeret nélkül érkező külföldi túrázókat is végigvezeti az Országos Kéktúrán.

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 kilométer hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Ezidáig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették.

Megtiszteltetés a hazai természetjáró társadalom számára, hogy ezt a csodás túramozgalmat a National Geographic a legjobb 25 desztináció közé választotta, és ezáltal segített ismertté tenni azt a nagyvilág túrázói számára is - írták a közleményben.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés