Szülőgél síkosítja a baba útját

Az állatorvosi gyakorlatban régóta használatosak az ellést könnyítő síkosító gélek, most már az embergyerekek útját is egyengetheti.

A nemrég kifejlesztett síkosító anyag az állatoknál használt gélek mintájára nyert utat a humánmedicinában. Hatékonyságát pusztán a csúszás mechanikai megkönnyítésének köszönheti a svájci Happy Child Birth AG. terméke, ugyanakkor a termékleírás szerint meglepő módon a tágulási szakaszt is gyorsítja.

A géllel végzett vizsgálatokat rögzítő tanulmány szerint a gél a kitolási szakaszt átlagosan mintegy harminc százalékkal rövidíti le, ami a gyakorlatban körülbelül 26 percet jelent. A gél használatával jobb medence- és gátvédelem mellett szülhettek az anyák. Az alkalmazók azt remélik, hogy hosszú távon kevesebb vizelettartási nehézséget és szexuális zavart okozó szövődménnyel kell számolni.

A híradás nem szól róla, mely anyáknál érdemes használni szüléskor a síkosítást, hiszen feltételezhető, hogy a normál szülés jól megtervezett folyamatából a természet nem felejtett ki semmit.

Forrás:
www.gesundheitsnachrichten.de

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció