Rivalizálásból vásárolnak a nők

A nők döntését tudat alatt az motiválja bizonyos luxuscikkek vásárlásakor, hogy legyőzzék azon társaikat, akik ellenfeleik lehetnek a párválasztásban - olvasható egy friss tanulmányban.

"Az Amerikai Egyesült Államok lakói évente 525 milliárd dollárt költenek luxuscikkekre, melyeknek több mint fele kifejezetten nőknek gyártott termék. Kíváncsiak voltunk, miért vágynak a hölgyek ilyesmire" - mondta Yajin Wang és Vladas Griskevicius, a Minnesotai Egyetem két kutatója. Az általuk említett összeg 118 billió forintnak felel meg - áll a című szakfolyóiratban.

Kiderült, hogy a folyamat hátterében a párválasztás, illetve a partner megtartásának igénye áll. Pontosabban más nők "kiiktatása" az egyenletből. "A különböző korú és párkapcsolati státuszú nők nézetei alapján a dizájnerholmikat hordó társaikról azt gondolják, odaadóbb partnerük van. Automatikusan feltételezik, hogy a férfi anyagi helyzete játszott szerepet a holmikhoz jutásban. Ez az információ különösen értékes akkor, ha kapcsolatukat egy rivális felbukkanásától féltik" - írják a szakértők.

Mi motivál a vásárlásra?

A kísérletsorozat során a tudósok aktiválták a nők párkapcsolat-védelmi késztetését: arra kérték őket, hogy képzeljék el, amint partnerükkel egy másik hölgy flörtöl egy összejövetel alkalmával. Utána megmérték a résztvevők a cipőkön , a ruhadarabokon és az autókon, mint a többiek" - magyarázta Wang és Griskevicius.

Arra is fény derült, hogy a résztvevők kevésbé hajlamosak olyan férfit választani, akinek a párja luxus holmikat birtokol, mert elkötelezettebbnek ítélik őket. "Míg a férfiak többnyire a másik nem tetszésének elnyeréséért választanak luxuscikkeket, a nők inkább egymásnak üzennek vele. A gyártóknak és a forgalmazóknak ezt figyelembe kell venniük a marketingstratégia kialakításakor" - fejtegetik a kutatók.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)