Nem romlanak el a fogai! Soha többé!

Orosz tudósok a fogászatban, illetve a fogkrémek gyártásánál is alkalmazni kezdték a nanotechnológiát, amellyel emlékeztetni lehet a sejteket arra, hogy miként néznek ki egészséges állapotukban, így az adott sejt elkezdi magát regenerálni, gyógyítani.

A nanotechnológia a megfoghatatlanul parányi dolgok előállításával foglalkozik. A kozmetikai iparban például arra is használják őket, hogy elvigyenek valahová valamit, például egy fontos információt.

Orosz tudósoknak peptidek (aminosav-láncok) felhasználásával sikerült előállítaniuk egy olyan fogkrémet, amely más módszerrel akadályozza meg a fogak romlását, mint az eddigi fogkrémek.

Kísérletek folyamán kiderült, hogy a peptidek ellenállás nélkül hatolnak be a szervezetbe, megkeresik a sérült szervet és a kutatók által kidolgozott módszerrel "tájékoztatják" a szövet molekulait arról, hogy nekik milyennek kell lenniük. Ilyen emlékeztetés után a sejtek megőrzik az információt, a szervezet bekapcsolja a tartalékait és regenerálódni kezd.

A fogkrém hatásmechanizmusát az Oroszországi Orvostudományok Akadémia (RAMN) észak-nyugati osztályának Szentpétervári Bioszabályozási és Gerontológiai Egyetem tudósai fedezték fel és értelmezték. A peptid technológia alapjait az fektette le, hogy kutatták az emberi szervezet legfontosabb komplex sejtszöveteinek pusztulását és regenerálódását. Kiderült, hogy a megsérült molekula képes lenne regenerálódni, ha "emlékezne" rá, hogy milyen az egészséges molekula alakja és felépítése.

A most forgalomba hozott fogkrém egyedülállóságát az adja, hogy ilyen emlékeztetőket tartalmaz, így a fog sejtjei képesek regenerálódni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a lyuk eltűnik a fogról, hanem azt, hogy az apró sérüléseket saját maga helyreállítja, így rendszeres használatával valóban épek maradnak a fogak - ígérik a kutatók.

Forrás:
www.aif.ru/health

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció