Mit tesz velünk a wifi?

Dán iskolások egy csoportja azzal kísérletezett, hogy megél-e a kerti zsázsa a vezeték nélküli router közelében. A növények a kísérleti időszak végére elpusztultak.

A tizenöt éves iskolások azzal tettek hozzá egy csavart a szokásos iskolai feladathoz, a kerti zsázsa csíráztatásához, hogy megpróbálták kimutatni, károsak lehet-e a mobiltelefon jelzései. A gyerekek szerint eredményeik milliókat érinthet világszerte. Az egyik tanuló, Lea Nielsen, így nyilatkozott:"Mindnyájan tapasztaltunk koncentrációs zavarokat az iskolában, miután a mobiltelefonunkkal az ágyunk mellett aludtunk , sőt néha az alvás is nehezen ment tőle."

Mivel azonban a gyerekek nem tudták megfigyelni az agyműködést az iskolában, úgy döntöttek, inkább növényeket helyeznek el a vezeték nélküli routerek közelében, amelyek a mobiltelefonokhoz hasonló rádióhullámokat bocsátanak ki. Amikor a lányok tálcákon routerekből kiáramló hőtől száradtak ki.

Veszélyes lehet a wifi?

Kim Horsevad, a diákok biológiatanára elmondta, hogy a kísérlet eredményei élénk vitát gerjesztett Dániában a mobiltelefonok és a vezeték nélküli készülékek lehetséges káros egészségügyi hatásaival kapcsolatban. A tanulók eredményei ráadásul megerősítik egy korábbi holland kutatás eredményeit, amely kimutatta, hogy a vezeték nélküli rádióhullámoknak kitett fák kérge károsodik, és a leveleik elhalnak.

Kevés tudományos bizonyíték utal azonban arra, hogy a vezeték nélküli rádióhullám kibocsátás bármilyen veszélyt jelentene az emberi egészségre. A wifi-jelek rendkívül alacsony intenzitású rádióhullámokat használnak, amelyek százezerszer gyengébbek, mint egy mikrohullámú sütő hullámai. Kutatók szerint ha egy éven keresztül ülnénk egy vezeték nélküli, nyilvános internet-hozzáférési pontban (hotspot), összesen ugyanannyi rádióhullámnak lennénk kitéve, mint egy 20 perces mobiltelefonálás alatt.

Ráadásul a rádióhullámok a távolság növekedésével gyengülnek. Ha valaki csökkenteni szeretné kitettségét a rádióhullámoknak, a szakértők azt javasolják, hogy legalább egy méterre üljön a routertől, és a laptopot ne az ölébe , hanem az asztalra helyezze.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)