Meglepő, mi lehet a hosszú élet titka

Száztizenöt éves korában elhunyt az Amerikai Egyesült Államok valószínűleg legidősebb polgára, egy iowai asszony.

Bessie Laurena Hendrickset Lake Cityben, egy idősotthonban érte a halál kedden – közölte a temetéssel megbízott vállalkozás. Hendricks 1907-ben született az Iowa állambeli Calhoun megyében, és azon kevesek közé tartozik, aki megélte a Titanic elsüllyedését, a nagy gazdasági válságot, az amerikai alkoholtilalmat, a két világháborút, de túlélte a spanyolnáthát és a koronavírus-világjárványt is.

Rendkívül édesszájú volt

A nyugalmazott, egykoron tanárnőként dolgozó asszony öt gyermek édesanyja volt, közülük többen még élnek. Tavaly november 7-én még saját otthonában ünnepelte a születésnapját. Három éve, 112. születésnapján egy helyi sajtóorgánumnak adott interjújában Hendricks azt mondta, hogy a hosszú élet titka a kemény munka. A lánya is nyilatkozott, és elmondta: édesanyja szinte soha nem szedett gyógyszereket, ugyanakkor meglehetősen édesszájú volt.

Bessie Laurena Hendrickset szombaton helyezik végső nyugalomra Lake Cityben. A Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport közlése szerint Bessie Laurena Hendricks eltávozásával a Kaliforniában élő Edie Ceccarelli lett az Egyesült Államok legidősebb lakosa, ő február 5-én ünnepli 115. születésnapját.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: