Magyar siker az egészségügyben

Egy magyar tulajdonú cég saját fejlesztésű, laboratóriumi véralvadás-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges készülékeket és reagenseket szállít a világ számos részébe, miután stratégiai megállapodást kötött a japán Horiba Medical vállalattal.

Kern József cégalapító-tulajdonos közölte: a véralvadás-reagensek és a hozzájuk kapcsolódó mérőkészülékek termékcsaládjában több százféle terméket gyárt a cégük, ezeket a Horibán keresztül a világ minden részére exportálják majd.

A több évre szóló megállapodás alapján a termékek piaci értéke meghaladja a 100 millió eurót az MTI információi szerint.

A japán Horiba Medical labordiagnosztikai eredmények előállításához szükséges készülékeket és reagenseket gyárt. Rendszereit a világ több mint 30 ezer laboratóriuma használja a vér alkotóelemeinek vizsgálata során. A magyar cég, a Diagon Kft. a magyar egészségügyi tudásipar egyik legfontosabb nemzetközileg jegyzett szereplője. A cég hematológiai, véralvadási reagensek és készülékek gyártásával és forgalmazásával, valamint molekuláris mikrobiológiai diagnosztikai eszközök fejlesztésével foglalkozik.

A magyar cég szabadalmai segítségével olcsóbb és gyorsabb lesz a megbetegedések tesztelés
A magyar cég szabadalmai segítségével olcsóbb és gyorsabb lesz a megbetegedések tesztelése

A magyar tulajdonú kutató-fejlesztő cég 1989 óta működik. A társaság a világ több pontján található gyáraiból, illetve kiszerelő üzemeiből 150 országba exportálja a termékeit. A Diagon szabadalmai segítségével a megbetegedések olcsóbb és gyorsabb tesztelésére nyílik lehetőség az egész világon. A cég - amelynek csaknem 200 munkatársa van - 2016-ban 6,5 milliárd forint árbevételt ért el Magyarországon.

Talán nem köztudott, hogy az orvosok által hozott döntések 70-80%-a mögött valamilyen diagnosztikus eljárás eredménye áll. Aki kapcsolatba került az egészségüggyel, óhatatlanul találkozott már laboratóriumi eredménnyel, a papírról ki tudta keresni vércukor- vagy koleszterinszintjét, és egyéb érdekes adattal is találkozhatott, amely meghatározhatja az orvos által ajánlott kezelés menetét. Az orvosi diagnosztikáról további információt itt tudhat meg!

Kern József tájékoztatása szerint árbevételük évről évre nő, a saját termékeiknél évi 20 százalékos a növekedés.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)