Fogyjon megerőltetés nélkül - ez a mozgás a titok nyitja!?

A rendszeres jógázás javíthatja étkezési szokásainkat, ami segít az egészséges testsúly megőrzésében.

A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ összefüggést mutatott ki a jógázók és a "tudatos étkezők" között, vagyis azok között, akik jobban tudatában vannak éhség- és telítettségérzésüknek, valamint annak, miért étkeznek. Szemben azokkal, akik éhségérzetüktől függetlenül, vagy szorongásuk illetve depressziójuk enyhítése érdekében esznek, ezek a tudatos étkezők a tanulmány szerint kisebb valószínűséggel voltak elhízottak. A kutatás eredményei a Journal of the American Dietetic Association augusztusi számában olvashatók.

"A tudatos étkezés olyan képesség, amely gyarapítja a szokásos fogyókúrás módszerek, például a diétázás, a kalóriaszámlálás vagy az adagkorlátozás tárházát" - nyilatkozta Alan Kristal, a kutatás vezetője, a Hutchinson Központ rákmegelőzési programjának igazgatója. "A jóga hozzáadásával még hatékonyabbá tehetjük a hagyományos fogyókúrás programokat."

A tanulmány során 300 embert kérdeztek meg étkezési szokásaikról egy kérdőív segítségével a Seattle környékén található fitnesz- és fogyókúra-szalonokban. Bár a résztvevők átlagos testtömege a normális tartományba tartozott, a jógázók többnyire jelentősen alacsonyabb testtömeg-indexszel rendelkeztek, mint a nem jógázók.

Az eredmények alátámasztják Kristal korábbi kutatásának eredményét, miszerint a jógának köszönhetően a középkorúak kevesebbet híznak 10 év alatt, mint a nem jógázók, függetlenül az egyéb testmozgásoktól és étkezési mintáiktól.

Kristal, aki maga is lelkes jógázó, elmondta, hogy a jóga arra készteti az embereket, hogy ítélkezés nélkül figyeljenek oda és fogadják el környezetüket. Ez a kulcsfontosságú tanítás nagyobb önfegyelmet alakít ki az étkezéssel kapcsolatban is. "Az a képesség, hogy nyugodtak és figyelmesek tudunk maradni a fizikai kellemetlenségek megtapasztalásakor is, megtanítja nekünk, hogyan maradjunk nyugodtak más kihívást jelentő helyzetekben is, vagyis ne együnk többet akkor sem, amikor nagyon finom az étel, vagy ne együnk akkor, amikor nem vagyunk éhesek."

Forrás: Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció