Ezekben a kórházakban van látogatási tilalom

Az országos influenzajárvány miatt a fekvőbeteg intézmények közül többen rendeltek el látogatási tilalmat az ott ápolt betegek védelme érdekében.

A súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegek látogatását az egészségügyi intézmény vezetője külön szabályozza, melyről az adott kórházban adnak tájékoztatást. A lista folyamatosan frissül, de ajánlott látogatás előtt helyben is érdeklődni.

Fővárosi és Pest megyei intézmények

 • Bethesda Gyermekkórház (1146 Budapest, Bethesda u. 3.) III. Csecsemő Osztályán (2013. 02. 06-tól), II. Belgyógyászati-, III. Belgyógyászati-, Sebészeti-, Gégészeti-, Intenzív- és Égés Intenzív Osztályain (2013. 02. 11-től).
 • Szent Imre Kórház (1115 Budapest, Tétényi út 12-16.) Szülészeti Osztály és Intenzív Terápiás Egységek (2013. 02. 13.).
 • Toldy Ferenc Kórház (2700 Cegléd, Törteli út 1-3.) részleges látogatási tilalmat rendelt el a Szülészet-Nőgyógyászati-, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati-, Központi Anaesthesiológiai-Intenzív Terápiás Osztályain, valamint Kardiológiai Őrzőben (2013. 02. 13-tól).

Baranya megye

 • Mohácsi Kórház (Mohács, Szepessy tér 7.) látogatási tilalom a következő osztályokon: szülészet, gyermekosztály, intenzív osztály
 • PTE Klinikai Központ (Pécs, Rálóczi út 2.; Ifjúság út 13.; Akác utca 1.; József Attila utca 23.) látogatási tilalom a következő osztályokon illetve intézményben: haematológia, onkoterápiás osztály, felnőtt és gyermek intenzív osztály, szülészeti és nőgyógyászati klinika

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

 • DEOEC Kazincbarcikai Kórház Kft. Ápolási Osztályán (Kazincbarcika, Május 1. utca 56.) saját hatáskörben elrendelt teljes körű látogatási tilalom valamint betegfelvételi zárlat van.

Fejér megye

 • A Székesfehérvári Járási Népegészségügyi Intézet illetékességi területén működő Fejér Megyei Szent György Kórházban (Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.) minden osztályra kiterjedően látogatási tilalmat rendeltek el 2013. február 8-től.

Hajdú-Bihar megye

A betegek védelme érdekében 2013. február 13-tól visszavonásig részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Kenézy Kórház NP. Kft. (Debrecen) alábbi osztályain:

 • Központi Intenzív Terápiás Osztály
 • Szülészet és Nőgyógyászati Osztály
 • Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály
 • Ápolási Osztály
 • Pulmonológiai Osztály

Előzmények

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján a szakemberek megállapították, hogy a 2013. év 5. hetében már az egész ország területén terjed az influenza. Az első naptári héttől kezdődően a hétről-hétre emelkedő országos morbiditás az 5. héten átlépve a járványküszöböt (150%ooo) 167,6%ooo-nek felelt meg. A területek érintettsége között jelentős különbség figyelhető meg, a 100 ezer lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma 40 és 256 között változott. Az influenzavírusok cirkulációja megerősödött, az influenza-pozitivitási arány 19,2% volt. A héten 7-7 influenza A és B vírus mellett 5 RS vírust azonosítottak.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső