Összuniós kártyát kaphatnak a fogyatékkal élők

Az Európai Parlament szerdán elfogadta az álláspontját az európai kártyáról, amelyet a fogyatékkal élőknek vezetnének be.

A fogyatékkal élő emberek utazását és külföldi tanulását segítené az az összuniós kártya, amelyről szerdán fogadott el álláspontot az Európai Parlament - írja a Telex. A jogosultak ingyenesen igényelhetnék a dokumentumot, az EP 60 napos határidőt szabna a kiadására, a parkolókártyára pedig 30 napot.

Az EP azt is szeretné, hogy a kártya tulajdonosai a státuszuk hivatalos elismeréséig is ideiglenes védelmet kapjanak, ha egy másik tagállamba mennek tanulni vagy dolgozni, így hozzáférhessenek a helyi szociális támogatásokhoz. Lucia Ďuriš Nicholsonová, a javaslat európai parlamenti felelőse szerint a kártya nem csak egyszerűen az utazásokat tenné könnyebbé, hanem minden európainak valóra váltaná a személyek szabad mozgásának alapelvét.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra