Több százan sétáltak a Balaton partján

Minden eddiginél többen vettek részt a balatonboglári Séta van! egészségügyi kampányon múlt hét végén, melynek során a rendszeres gyaloglásban, sétálásban rejlő pozitív élettani hatásokra igyekeztek felhívni a figyelmet. A sétakampányon a legnagyobb érdeklődés a Járóiskolát, illetve a mozgásszervi szűrést kísérte: az előbbin hatvanketten szereztek oklevelet az ősi, egészséges járástechnika elsajátításáról, míg az utóbbin közzel négyszázan vettek részt.

Fogyjon gyaloglással!A mostani Séta van! napon dőlt meg a sétanapok eddigi korrekordja is: a legidősebb résztvevő egy kilencvenkét éves néni volt, aki elmesélte, hogy hatvan éve sétál rendszeresen, napi több kilométert.

A július elején indult Séta van! társadalmi kampány szervezői azt szeretnék elérni, hogy hazánkban is minél több ember fedezze fel (és rendszeresen gyakorolja is) a rendszeres sétálást, gyaloglást. Ez az olcsó, mindenki számára elérhető, kényelmes mozgásforma hozzásegítheti az embereket ahhoz, hogy egészségesebben, testileg és lelkileg egyaránt kiegyensúlyozottabban éljenek - vallják a szervezők.

Videó: HáziPatika.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: