Ezért mocskosabbak a férfivécék

Azt már eddig is tudtuk, hogy vannak férfiak, akik bizony nem hajlandóak dolguk végeztével lehajtani a vécéülőkét. Egy kutatás szerint azonban ez a probléma egészen aprócska ahhoz képest, amilyen "bűnt" a férfiak a mosdók zárt ajtaja mögött még elkövetnek.

Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy a férfiak vécéhasználat után hajlamosabbak kihagyni egy rendkívül fontos lépést - a kézmosást. Ezzel a felelőtlenséggel pedig mások egészségét is veszélyeztethetik.

Hajtsa le a WC-ülőkét, ha jót akar! Korábbi cikkünkért kattintson !

A férfivécék mocskosabbak

A Royal Society for Public Health (Királyi Természettudományos Akadémia, Egyesült Királyság) felmérése szerint mindössze a férfiak fele mossa meg a kezét vécézés után, míg a másik nem esetében egy kicsit jobb az arány: a nők kétharmada tesz eleget ennek az alapvető higiéniai elvárásnak.

Mindössze a férfiak fele mossa meg a kezét vécézés után
Mindössze a férfiak fele mossa meg a kezét vécézés után. Fotó: 123rf

A témában az Initial Washroom Hygiene nevű, higiéniai minőségbiztosítással foglalkozó brit cég is végzett egy kutatást. A cég londoni irodaházakat vizsgált meg és kiderült, hogy a férfimosdók ajtajain négyszer több a baktérium, mint amennyi egy átlagos vécéülőkén található. Míg egy átlagos vécéülőkén 220 különféle mikroba jelenlétét mutatták ki, addig a férfivécék ajtajainak belső kincsén 1 085 volt ez a szám. Egy átlagos női mosók kilincse pedig 188 mikrobának adott otthont.

Fontos tudni, hogy ezek a szennyeződések veszélyesek is lehetnek az egészségre, könnyen okozhatnak gyomor- vagy bélrendszeri fertőzéseket. Sally Bloomfield, a vizsgálatban részt vevő egyik kutató azt is megállapította, hogy a nők általánosságban jobban odafigyelnek a vécézéssel kapcsolatos higiéniás szabályokra és gyakrabban is mosnak kezet a mosdó használata után.

Forrás: Daily Mail

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: