Ezért mocskosabbak a férfivécék

Azt már eddig is tudtuk, hogy vannak férfiak, akik bizony nem hajlandóak dolguk végeztével lehajtani a vécéülőkét. Egy kutatás szerint azonban ez a probléma egészen aprócska ahhoz képest, amilyen "bűnt" a férfiak a mosdók zárt ajtaja mögött még elkövetnek.

Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy a férfiak vécéhasználat után hajlamosabbak kihagyni egy rendkívül fontos lépést - a kézmosást. Ezzel a felelőtlenséggel pedig mások egészségét is veszélyeztethetik.

Hajtsa le a WC-ülőkét, ha jót akar! Korábbi cikkünkért kattintson !

A férfivécék mocskosabbak

A Royal Society for Public Health (Királyi Természettudományos Akadémia, Egyesült Királyság) felmérése szerint mindössze a férfiak fele mossa meg a kezét vécézés után, míg a másik nem esetében egy kicsit jobb az arány: a nők kétharmada tesz eleget ennek az alapvető higiéniai elvárásnak.

Mindössze a férfiak fele mossa meg a kezét vécézés után
Mindössze a férfiak fele mossa meg a kezét vécézés után. Fotó: 123rf

A témában az Initial Washroom Hygiene nevű, higiéniai minőségbiztosítással foglalkozó brit cég is végzett egy kutatást. A cég londoni irodaházakat vizsgált meg és kiderült, hogy a férfimosdók ajtajain négyszer több a baktérium, mint amennyi egy átlagos vécéülőkén található. Míg egy átlagos vécéülőkén 220 különféle mikroba jelenlétét mutatták ki, addig a férfivécék ajtajainak belső kincsén 1 085 volt ez a szám. Egy átlagos női mosók kilincse pedig 188 mikrobának adott otthont.

Fontos tudni, hogy ezek a szennyeződések veszélyesek is lehetnek az egészségre, könnyen okozhatnak gyomor- vagy bélrendszeri fertőzéseket. Sally Bloomfield, a vizsgálatban részt vevő egyik kutató azt is megállapította, hogy a nők általánosságban jobban odafigyelnek a vécézéssel kapcsolatos higiéniás szabályokra és gyakrabban is mosnak kezet a mosdó használata után.

Forrás: Daily Mail

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Utca emberét kérdeztük, tudja-e mi az anafilaxiás sokk

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +14 °C

A csapadékgócok környezetében gomoly- és fátyolfelhős, másutt gyengén felhős idő valószínű. Zápor, zivatar egyre kevesebb helyen - nagyobb számban az északkeleti-keleti harmadban, illetve a Nyugat-Dunántúlon - várható. A nyugatias szél helyenként megélénkül, zivatarok mentén meg is erősödhet. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra szerdán nem figyelmeztetnek a meteorológusok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra