Méhen belüli fogamzásgátás tiniknek?

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint a tizenévesek számára is nagyon biztonságos védekezési módszer lehet a méhen belüli fogamzásgátlók használata.

Amint azt a tanulmányt készítő dr. Abbey Berenson, a Texas Egyetem munkatársa hangsúlyozta, a mai méhen belüli eszközök már egyáltalán nem olyanok, mint a hetvenes években voltak, vagyis sokkal biztonságosabbak és fejlettebbek, ezért senkinek nem kell tartania tőlük. Segítségükkel évekre megoldódik a védekezés kérdése, és csökkenthető a nem kívánt terhességek száma.

A tanulmány során a szakemberek közel 90 ezer tizenöt és negyvennégy év közötti lány illetve asszony adatait vetették össze, akik valamennyien méhen belüli fogamzásgátló eszközt használtak, és megállapították, hogy a súlyos komplikációk előfordulási aránya - a tizenévesek és a felnőttek között egyaránt - mindössze 1 százalék volt. Az Obstetrics & Gynecology című szaklapból az is kiderült, hogy a hormonális fogamzásgátlók valamennyi korosztály esetében kevesebb komplikációval jártak, mint a rézből készültek.

Berenson hozzátette, hogy a méhen belüli fogamzásgátló eszközök nagy előnye, hogy - szemben a tablettákkal - nem tudjuk elfelejteni bevenni őket, ezért is lenne nagyon fontos, hogy elsősorban a fiatal, tizenéves lányok körében minél nagyobb népszerűségre tegyen szert ez a védekezési módszer.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: