Méhen belüli fogamzásgátás tiniknek?

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint a tizenévesek számára is nagyon biztonságos védekezési módszer lehet a méhen belüli fogamzásgátlók használata.

Amint azt a tanulmányt készítő dr. Abbey Berenson , a Texas Egyetem munkatársa hangsúlyozta, a mai méhen belüli eszközök már egyáltalán nem olyanok, mint a hetvenes években voltak, vagyis sokkal biztonságosabbak és fejlettebbek, ezért senkinek nem kell tartania tőlük. Segítségükkel évekre megoldódik a védekezés kérdése, és csökkenthető a nem kívánt terhességek száma.

A tanulmány során a szakemberek közel 90 ezer tizenöt és negyvennégy év közötti lány illetve asszony adatait vetették össze, akik valamennyien méhen belüli fogamzásgátló eszközt használtak, és megállapították, hogy a súlyos komplikációk előfordulási aránya - a tizenévesek és a felnőttek között egyaránt - mindössze 1 százalék volt. Az Obstetrics & Gynecology című szaklapból az is kiderült, hogy a hormonális fogamzásgátlók valamennyi korosztály esetében kevesebb komplikációval jártak, mint a rézből készültek.

Berenson hozzátette, hogy a méhen belüli fogamzásgátló eszközök nagy előnye, hogy - szemben a tablettákkal - nem tudjuk elfelejteni bevenni őket, ezért is lenne nagyon fontos, hogy elsősorban a fiatal, tizenéves lányok körében minél nagyobb népszerűségre tegyen szert ez a védekezési módszer.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)