Az indiai orvosok lemondtak róla, ma járni tanul a magyar fiú

Fél évet tanult Indiában a magyar egyetemista, tervezett hazautazása előtt azonban súlyos balesetet szenvedett. A közkórházban gyakorlatilag azonnal lemondtak róla, és félretolták az ágyát, ahogyan a reménytelen eseteket szokták – derült ki a Fókusz riportjából.

Szinte csoda, hogy – ugyan csak segédeszközökkel, de – lábra tud állni László Botond, aki kicsit több mint egy éve szenvedett súlyos balesetet. Az egyetemista éppen Indiában töltötte egyik félévét, a szülei azonban már hiába várták őt vissza a magyarországi reptérre a megbeszélt időpontban.

„Már majdnem a hazajövetelemkor történt a balesetem, amikor egy erkélynek nekidőlve hátrazuhantam, nagyjából egy olyan másfél-két emelet magasról, és ott teljes képszakadás volt” – idézte fel a történteket a Fókusz stábjának. A baleset eredménye gerinctörés, nyílt koponyatörés és többszörös csonttörés volt, az indiai állami kórház azonban nem vállalta a sürgős és bonyolult beavatkozást, amely a fiatal életének megmentéséhez kellett volna.

A szülőkön eluralkodott a pánik

A család beszámolója szerint Botond január 15-én még írt egy üzenetet a szüleinek, az édesapja pedig másnap a reptéren várta, de hiába. Jó néhány átidegeskedett óra alatt a szülőknek sikerült kideríteniük, hogy fiuk nem szállt fel a repülőgépre.

Az volt bennünk, hogy egyáltalán él-e? Meg, hogy meglesz-e valaha? Amikor azt mondták, hogy nem szállt fel a gépre, akkor én nagyon megijedtem, mert azért ez egy 30 valahány milliós nagyváros. Ha ott nem szállt fel a repülőre, és valahol van, akkor az egyáltalán nem biztos, hogy előkerül” – fogalmazott a fiú édesanyja.

Egy napnyi bizonytalanság után sikerült Botond nyomára bukkanni egy közkórházban. Kiderült azonban, hogy ott csak alapvető betegségeket és kisebb sérüléseket látnak el, így a fiút egyszerűen csak félretolták. „Mikor érte mentek, egy olyan helyre volt félretolva, úgy fogalmazott a konzul úr, ahol a reménytelen eseteket így félrerakják, így ágyastól” – magyarázta Botond anyja.

Sokba került, hogy átvitessék magánkórházba

Amikor a szülők Indiába értek, Botondot már egy magánkórházban kezelték. Ehhez több millió forintot utaltak át előre a klinikának – az összeget a családtagok, a barátok és a kollégák adták össze. Botondot 10 napig az intenzív osztályon ápolták, és két gerincvelőműtéten is átesett, amelyek egyenként 6 millió forintba kerültek. Ezt követően még majdnem 4 hónapot töltött Indiában a fiú, a rehabilitáció miatt.

A riportból az is kiderült, hogy a jelenleg 24 éves fiatal mozgása a balesete óta rengeteget fejlődött. Jelenleg egy szegedi magánklinikán segítenek neki a felépülésben. Mint mondták, az államilag finanszírozott lehetőségek rendkívül korlátozottak, ezért a további kezelésekhez is elég sok pénzre van szüksége a családnak.

„Az élet nagyon igazságtalan, de én próbálok arra fókuszálni, hogy lehetett volna sokkal súlyosabb ez a gerincvelősérülés, veszíthettem volna sokkal több mozgást, és hogy milyen szerencsés vagyok, hogy fejlődtem az elmúlt évben. Én erre fókuszálok, én ebből merítek erőt” – nyilatkozta Botond.

Ha te is támogatnád Botond gyógyulását, az alábbi számlaszámokra küldheted adományodat.

Közvetlen támogatási lehetőség:
•Név: Holl Bogáta
•Számlaszám: 11773188-05831487
•Közlemény: Botondért

Céges alapítványi támogatás:
Név: Szent Vincent Rehabilitációs Alapítvány
•Adószám: 19312615-2-06
•Számlaszám: 50468328-10004586
•Közlemény: Célzott támogatás László Botond kezelésére

Kiemelt képünk forrása: RTL / Fókusz

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +5 °C

A látási viszonyok javulnak, és a változó, időszakosan erősebben megnövekvő felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Néhol nem zárható ki gyenge eső. A délkeleti, déli szél megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a délkeleti tájakon mérhetjük a magasabb értékeket. Időjárási frontok a mai napunkat sem keserítik meg, így a frontérzékenyeket továbbra sem terhelik tünetek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra