Így lesz diétás a rántott hús

Az életmódváltás kapcsán sokan félnek attól, hogy teljesen le kell mondaniuk néhány kedvencnek számító ételféleségről. A szakértő szerint ugyanakkor ez nem feltétlenül szükséges, habár néhány alapszabályt valóban be kell tartani.

"Valóban nem szerencsésfogyókúraidején két tenyérnyi rántott húst vagy egy adag bőségtálat enni egy púpos adag sült krumplival, de egy szelet hús egy fél adag burgonyával bele kell, hogy férjen, gyakorlatilag még a legszűkebb fogyókúrás kalóriamegszorításba is" - fogalmazott Bodon Judit, a NoSalty dietetikus szakértője. Hozzátette, ugyanez érvényes a bő zsírban vagy olajban sült fogásokra, valamint az alapból is magas zsírtartalmú ételekre egyaránt. A legfontosabb szempont az adag nagysága, hogy ne lépjük túl az ideális kalóriamennyiséget.

Egy kis odafigyeléssel a rántott hús is belefér a diétába
Egy kis odafigyeléssel a rántott hús is belefér a diétába

Ön is szeretne egészségesebben élni? Csatlakozzon az Életmódváltók program több ezer fős közösségéhez! Részletek itt.

Szintén oda kell figyelni arra, hogy ne fogyasszunk túl gyakran ilyen ételeket. Habár a vasárnapi ebéd sokak számára egyet jelent a rántott hússal, e téren muszáj azonban rugalmasabbnak lennünk az egészséges táplálkozás jegyében. Ha csupán egy-két havonta kerül a tányérunkra valamilyen "bűnös" dolog, akkor egyrészt meg is nő az értéke a szemünkben, másrészt a fogyókúránknak sem teszünk keresztbe.

Persze megeshet, hogy a csökkentett adagok mellett úgy érezzük, a korábban megszokottakhoz képest éhesek maradunk az ebéd végére. A dietetikus ennek kapcsán azt tanácsolja, hogy a hiányt ne kenyérrel, rizzsel vagy tésztával pótoljuk, hanem minél több zöldséggel. Legyen szó akár friss, akár grillezett vagy párolt zöldségekről, akár savanyúságról és egyéb salátákról, ezzel minden esetben egyszerűen és gond nélkül megoldhatjuk a felmerülő problémát.

Hogyan készíthetjük el a kedvenc ételeinket zsír és olaj felhasználásával? További diétás tippeket a NoSalty cikkében olvashat ide kattintva.

"Nem adtam fel az életmódváltást, csak pár napig életem egy másik célját helyeztem előtérbe, amelyikben a lelkem és az elmém a megszokott, szürke hétköznapokból az élményszerzésre, a világlátásra és a csodák felfedezésére vált" - Andi, a HáziPatika.com életmódváltó újságírójának beszámolóját a párizsi élményeiről és az életmódváltás jelentette kihívásokról ide kattintva olvashatja el.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: