A nap képe: borús kilátások a hazai turizmusban

A globális energiaválság mellett a vágtató infláció is sújtja a hazai turizmust, fél év múlva sok szálláshely bezárhat.

Ma van a Turizmus Világnapja, de nincs ok ünnepelni. A COVID-19 járvány után ugyanis újabb csapás sújtja a világ turizmusát, benne Magyarországot. A globális energia- és anyagválság, a költségek és árak emelkedése mellett nálunk a vágtató infláció miatt is főhet a feje az iparágnak. A következő fél évben valószínűleg sok hazai hotel, szálloda fog bezárni, mivel elmaradnak a külföldi és hazai turisták, és nem bírják tovább fizetni az elszabaduló rezsit a vállalkozások.

Borús kilátások a hazai turizmusban. Fotó: GEtty IMages
Borús kilátások a hazai turizmusban. Fotó: GEtty IMages

Noha a gyenge forint elvileg a külföldi turisták visszatérését ösztönző tényező, hiszen az ő pénzük vásárlóereje egyre többet ér, ahogy a forint árfolyama a fontosabb külföldi devizákkal szemben gyengül, egyelőre nem látni a keresletösztönző hatást.

Valószínűleg most a leendő utazók is a magas inflációt tartják erősebb tényezőnek a saját országukban. Hiszen a megélhetési költségek növekvése esetén a külföldi (és a belföldi nyaralás) út az egyik olyan dolog, amin spórolni lehet és ez nem sok jót vetít előre a magyar szállodásoknak.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra