Szokások, amiktől eltömődnek a pórusaink

Ha nem figyelünk oda arra, hogyan bánunk a bőrünkkel, akkor a pórusaink nem csak nagyobbnak látszanak, de valóban ki is tágulnak, és könnyen eltömődhetnek. Ez pattanások és mitesszerek kialakulásához vezet, ezért figyeljünk oda az alábbiakra.

Ne nyomkodjuk a pattanásokat és mitesszereket

Amikor húzzuk-nyúzzuk a bőrünket, nem csak a finom ráncok kialakulását segítjük elő, de hanem a gyulladások, irritáció kialakulását is, amitől kitágulnak a pórusaink. A nyomkodástól pedig a bőrünkön lévő szennyeződések és baktériumok bekerülnek a pórusokba, amit ettől eltömődnek, ezért újabb és újabb bőrhibák, mitesszerek, pattanások alakulnak ki. Válasszunk inkább valamilyen fertőtlenítő, szárító hatású terméket.

Természetes gyógyhatású szerekkel és egy kis odafigyeléssel eredményesen kezelhetjük a pattanásokat. Lássuk, miként enyhíthetjük az acne vulgarist!

Ne nyúlkáljunk az arcunkhoz

Gondoljunk bele, mennyi mindent fogunk meg a nap folyamán jártunkban-keltünkben. Kilincsek, kapaszkodók, pénz, bankkártya. Ha ezek után az arcunkhoz érünk, az ezeken a tárgyakon található piszkot, baktériumokat és egyéb anyagokat mind átvisszük a bőrünkre. Ha valakinek ideges szokása az arcát piszkálni, mindenképpen kérje meg a közeli barátait, kollégáit, illetve családtagjait, hogy ilyenkor szóljanak rá, hogy minél hamarabb abbahagyhassa ezt a bőrkárosító szokást.

Pattanások kezelésére válasszunk fertőtlenítő, szárító hatású terméket

Soha ne feküdjünk le sminkben

Kevés dolog káros annyira az arcbőrnek, mint az, ha lefekvés előtt nem tisztítjuk meg alaposan a napközben rákerült sminktől és szennyeződésektől. Ez nemcsak pattanásokat és kitáguló, majd eltömődött pórusokat , hanem korai ráncosodást is okozhat. Tartsunk az ágy mellett, valahol közel, mondjuk az éjjeliszekrényen egy csomag sminklemosó kendőt. Így akkor is le fogjuk tisztítani az arcunkat, ha olyan holtfáradtan zuhanunk ágyba, hogy már lezuhanyozni sincs erőnk.

Ne felejtsünk el hámlasztani

Nem kell nagy dolgokra gondolni: már heti egy alkalom is, amikor az arcunkat egy szemcsés bőrradírral megtisztítjuk, rengeteget segíthet abban, hogy az elhalt hámsejtek miatt ne táguljanak ki és tömődjenek el a pórusaink.

Használjunk megfelelő sminkszereket

Nagyon fontos, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő alapozót, korrektort és púdert vásároljunk, és keressük a hipoallergén termékeket, különösen, ha érzékeny a bőrünk. A leghasznosabb, ha jó minőségű, ásványi alapozót, púdert használunk.

Forrás: prevention.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +30 °C
Minimum: +18 °C

Túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem lesz. Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet. A forróság mellett napközben melegfront dominál.