Ördögnyelv: az új fogyasztószer?

A fogyni akarókat ismét csodálatos ígéretekkel bombázzák az ördögnyelvkivonatot forgalmazó cégek - írja a Ködpiszkáló blog.

Többek között azt állítják az ördögnyelvről, hogy elnyeli a bélben kialakuló mérgező anyagokat és segíti azok kiürülését a szervezetből, kisimítja a narancsbőrt, illetve egy hét alatt akár 2 kilótól is megszabadulhat a fogyasztó - olvashatóa Ködpiszkáló blogon.

De mit várhatunk valójában ettől az ijesztő nevű anyagtól? "Nos, nincs új a nap alatt (...) az ördögnyelv nem más, mint a 2-3 évvel ezelőtt divatos, mára (majdnem) mindenki által elfeledett konjak."

Ördögnyelv Thaiföldön

Az ördögnyelv, vagy más néven a leopárdkontyvirág (latin neve Amorphophallus konjac) Kelet-Ázsia szubtrópusi területein él, hatalmas gumói miatt termesztik. A gumóból készül a konjakliszt, amit a japán konyhában sűrítésre használnak. Ugyanilyen céllal az élelmiszeripar is hasznosítja, E-425 számon közismert élelmiszer-adalékanyag. Mivel a vízzel sűrű, viszkózus gélt alkot, az élelmiszeriparban sűrítőanyagként használják.

Ugyanezen tulajdonságával függ össze fogyasztószerként történő felhasználása is: a gyomorban a vizet megkötve megduzzad, teltségérzetet okoz, ezáltal némileg csökkenhet az étvágy. A szervezet emésztőenzimei nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben képesek lebontani, nem képződik belőle glükóz, így nem emeli a vércukorszintet, nem hizlal. Ennek következtében elvileg fogyni is lehet, de azok a fantasztikus állítások, amik egyes termékek reklámjában olvashatóak, enyhén túlzóak - írja a szerző.

Nem kizárt tehát hogy fogyaszt, de csodát nem (ettől sem) kell várni. A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)