Így lehet kiszúrni a nárcisztikusokat

A nárcisztikus személyiségű embereket általában senki sem kedveli, mivel szinte csak a saját igényeikre, vágyaikra figyelnek. Egy friss tanulmány most egy olyan jelre hívja fel a figyelmet, amely hamar elárulja, ha ilyen típusú személlyel van dolgunk.

A Helsinki Egyetem pszichológusai egy új módszert dolgoztak ki arra vonatkozóan, hogyan lehet kiszúrni a nárcisztikus személyiségű embereket - írja a MedicalXpress. A nárcisztikusok az egész világot a saját birodalmukként kezelik, mások igényeit nem tartják fontosnak. Sokszor makacsok és irigyek, úgy érzik, ők mindent megérdemelnek, amire vágynak. Az ilyen személyiségek társaságát a többség nem kedveli, általában negatívan ítélik meg a viselkedésüket.

nárcisztikus személyiség
Nem könnyű gyorsan felismerni a nárcisztikusokat. Fotó: Getty Images

Egy ilyen emberrel kapcsolatban élni sem egyszerű, de persze nem feltétlenül lehet már az ismerkedés alatt észrevenni, hogy mi a probléma. Az új tanulmány ebben próbál segíteni.

A kutatásban 57 olyan ember vett részt, akiket korábban nárcisztikus személyiségként azonosítottak. Mindegyiküknek kihívást jelentő kognitív feladatokat kellett teljesíteniük. Utána szenzorokat raktak az arcukra, és meg kellett hallgatniuk, hogy hogyan teljesítettek a teszten. Az egyik csoport pozitív, a másik semleges, a harmadik negatív kritikát kapott.

A kutatók azt találták, hogy azoknak, akik rossz értékelést kaptak, tudattalanul is megrándult párszor az arcuk, főleg a homlokukon, illetve a mosolygásra használt izmoknál. Mindez viszont csak a másodperc töredékéig tartott. Egy új kapcsolat hajnalán egy ilyen önkéntelen reakció árulkodó jel lehet. Igaz, nagyon résen kell lenni ahhoz, hogy észrevegyük.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +14 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. A kiterjedt csapadékzóna kelet, északkelet felé vonul, de kevés helyen a Dunántúlon is kialakulhat zápor. Az északias szél elsősorban a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra