Megvan a tökéletes kor a házassághoz

Kutatók szerint a tökéletes életkor a házassághoz nem negyvenéves korban van.

A tanulmányt Nick Wolfinger, az Utah Egyetem szociológusa végezte, és arra jutott, hogy a 28-32 év közötti időszak a legideálisabb a házasságra, mert ekkor a legkisebb az esélye annak, hogy a párok néhány éven belül elváljanak. Wolfinger a kutatás során amerikai családügyi adatokat vizsgált meg.

28-32 év közötti időszak a legideálisabb a házasságra
28-32 év közötti időszak a legideálisabb a házasságra

"A válás esélye folyamatosan csökken, ahogy a huszonéves párok idősödnek, egészen pontosan a 30 éveik elejéig. Ezután a 40-es éveik elején megint megugrik a válások száma" - magyarázta megfigyelését Wolfinger, majd azt is hozzátette, hogy 32 éves kor után minden évben 5 százalékkal emelkedik a válás esélye.

Négy tévhit a házasságról Minden ember és minden kapcsolat más és más, éppen ezért nehéz megmondani, mi is kell valójában egy jó házassághoz. Az általános nagy igazságok sokszor többet ártanak, mint használnak. Részletek!

Ne legyünk túl fiatalok, se túl idősek

A szakember szerint nagyon sok oka van annak, hogy a huszonéves korban köttetett házasságok végül válással végződnek. A fiatalok (tizen-húszon évesek) a legtöbb esetben éretlenek még a házassághoz, nem képesek megfelelően kommunikálni egymással, és nehezebben oldják meg azokat a problémákat, melyek egy-egy házasságban felmerülhetnek. Ezzel szemben a harmincas éveikben járó párok már sokkal érettebben állnak a lehetséges problémákhoz, és anyagilag is kiegyensúlyozottabb az életük. Másrészről a szakértők szerint az sem feltétlenül jó döntés, ha "túl idősen" házasodunk, hiszen ekkora már lehet, hogy több hosszabb kapcsolaton is túl vagyunk, esetleg gyermekünk is született már, ezek a tényezők pedig növelhetik a házasságban a konfliktusok számát.

Forrás: time.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)