Hálapénzért dolgozott egy Zala megyei orvos

Hálapénzt kérő orvost kapott rajta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Az orvos ellen büntetőeljárást indítottak.

"A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat egy Zala megyei orvos ellen" - olvasható a polcie.hu-n. Az eljárást vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt indították el.

hálapénz, orvos, egészségügy
Hálapénzt kérő orvost kapott rajta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Állami kórházban vizsgálta magánbetegeit

A rendelkezésre álló információk szerint a Zala megyei orvos a magánpraxisába tartozó pácienseket - telefonos egyeztetést követően - a helyi állami kórházba rendelte be, és ott végezte el az ultrahangos vizsgálatokat. Az orvos a kórház alkalmazottjaként, munkaidőben és ügyeleti időben látta el a magánbetegeit, a vizsgálatokért pedig pénzt kért és fogadott el. Egészségügyi jogviszonyával kapcsolatos kötelességét ezzel tehát megszegte - közölte a rendőrség. A nyomozók 2021. október 12-én hallgatták ki az orvost, majd őrizetbe vették.

Büntetik, aki hálapénzt fogad el

Ahogy korábban beszámoltunk róla , az Országgyűlés tavaly október elején egyhangúlag elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, amely azóta már érvénybe is lépett. A legfontosabb változások közé tartozik az orvosok többlépcsős béremelése, illetve az, hogy a hálapénzt büntethetővé tették. Jelenleg tehát a hálapénz adása és elfogadása is bűncselekménynek számít, amely akár egy évig terjedő szabadságvesztést is maga után vonhat.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: