A koronavírus-járvány 4 legfontosabb tanulsága

Közzétette a koronavírus-járványból levont tanulságait az európai járványügyi hivatal (ECDC). Négy olyan területet azonosítottak, amelyek javításával az uniós tagállamok jobban felkészülhetnek egy potenciális következő járványra.

A koronavírus-járvány hosszú évei alatt számos tapasztalattal gazdagodtunk. Ezek alapján az ECDC az alábbi 4 fontos tanulságot vonta le:

  1. Határozottan hasznos, ha a tagországok több pénzt és energiát fektetnek az egészségügyi ellátásban dolgozókra.
  2. Jobban fel kell készülni az egészségügyi válságokra.
  3. Nagyobb figyelmet kell fordítani a válságkommunikációra és a lakossággal folytatott párbeszédre.
  4. Lényegesen több energiát kell fektetni az adatgyűjtésbe és adatelemzésbe.

Az ECDC szerint a fentiek szorosan összefüggenek egymással. „A COVID-19-világjárványnak értékes tanulságai vannak, és fontos áttekinteni és kiértékelni, hogy mi vált be és mi nem” – tudatta az uniós testület. Úgy vélik, meg kell erősíteni a fertőző betegségek terjedésének nyomon követését, és javítani kell a tagállamok, a régiók és az intézmények közötti együttműködést is.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Tévhitek az egészségbiztosításról

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra