Női gomba-gondok

Gyanakszik, de nem biztos benne? Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tüneteket, amelyekkel tanácsos orvoshoz fordulni, mert fertőzésre utalnak.

Felborult egyensúly

A nők háromnegyede az élete során legalább egyszer átesik hüvelyi gombás fertőzésen, mintegy felük pedig többször is találkozik ezzel a kellemetlen állapottal. Ennek okozója a Candida (gomba), amely többnyire normál körülmények között is megtalálható az egészséges szervezetben. Gond akkor van, ha felborul az egyensúly a védelmet jelentő tejsav-baktériumok (Lactobacillusok) és a gombák között. Ekkor a normálisan is jelen levő gombafajok túlsúlyba kerülnek és kellemetlen tünetekkel járó hüvelygyulladást okoznak.

Figyeljen testének jelzéseire!

A hüvelyből, annak természetes öntisztulása révén rendszeresen ürül hüvelyváladék. Ez általában fel sem tűnik, hiszen többnyire tiszta, szagtalan, kis mennyiségű folyadék. Fel kell figyelnie azonban minden nőnek arra, ha folyása hirtelen bőségesebbé válik, illetve színe, állaga, illata megváltozik. A fentiek utalhatnak a hüvelyflóra belső egyensúlyának megbomlására, gyulladásos folyamat kezdetére. Így például a folyadék fehér, tejszerű, vagy sárgás, barnás vagy zöldes lesz. Az is jelzésértékű, ha a szaga kellemetlenné válik, az állaga a megszokottnál sűrűbb, tejszerű vagy túrós lesz. Ha netán kellemetlennek érezné,hogy ilyesmivel kell foglalkoznia, gondoljon arra, hogy teste ezekkel a jelekkel üzen, amelyekre tanácsos felfigyelni, mielőtt nagyobb baj alakul ki.

Kellemetlenség és fájdalom

Gyakran égő, viszkető érzés jelentkezik a szeméremajkaknál és a hüvelyben. A hüvelybemenet duzzadttá, vörössé válik. A gombás fertőzés okozta hüvelygyulladás fájdalmassá teheti a közösülést vagy akár fájdalmas vizeléssel jelentkezhet. Forduljon már az első jelek felismerésekor nőgyógyászhoz! A gombás fertőzés hatékonyan kezelhető, a hüvelyflóra természetes egyensúlya helyreállítható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő