Depressziós lesz, akinek migrénje van?

Nagyobb eséllyel alakul ki depresszió azoknál a nőknél, akik migrénben szenvednek, vagy valaha szenvedtek benne - írja a Medicalnewstoday egy új tanulmányra hivatkozva.

A kutatás során 36.000 migrénes nőt kértek meg, akik nem mutatták a depresszió jeleit, hogy számoljanak be migrénjük kórtörténetéről. Több kategóriába osztották őket, aszerint, milyen típusú fejfájásban szenvedtek, ezek a kategóriák: aktív migrén auratünetekkel, aktív migrén auratünetek nélkül, egy éve nem jelentkező migrén, illetve a migrén hiánya.

A tizennégy évig tartó vizsgálat során kiderült, hogy több, mint a fele a migrénes betegeknek-akár fennálló, akár elmúlt panaszokról volt szó- a későbbiekben depressziós is lett. Nem volt különbség az auratünetekkel vagy azok nélkül jelentkező migrén között, a depresszió fenyegető réme sajnos mindegyiküket veszélyezteti.

A tudósok úgy gondolják, ez a későbbiekben fontos információ lehet a migrénes betegek kezelőorvosainak, hiszen így számolhatnak a később esetlegesen fellépő depresszióval, és nagyobb gondot fordíthatnak annak megelőzésére.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés