Több kórházban látogatási tilalom van

Az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt látogatási tilalmat rendeltek el több Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórházban, valamint a Semmelweis Egyetem két klinikáján is.

Az influenza-figyelőszolgálat legfrissebb adatai szerint az év 4. hetében - tehát 2020. január 20-a és 26-a között 17464-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez előző hetinél 41,2 százalékkal több esetet jelent. Emiatt már több kórházban is látogatási tilalom lépett érvénybe.

látogatási tilalom, kórház, kórházi ellátás, influenza, influenzajárvány
látogatási tilalom, kórház, kórházi ellátás, influenza, influenzajárvány

Itt van jelenleg látogatási tilalom

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal keddi tájékoztatása szerint az influenzaszerű megbetegedések száma átlépte a járványküszöböt. Ez azt jelenti, hogy százezer lakosra már több mint százötven beteg jut.

Elindult a HáziPatika.com Influenzatérképe - kattintson ide és kövesse nyomon a járványt!

A Szolnokon levő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán péntek reggel 8 órától visszavonásig látogatási tilalmat vezettek be - közölte a kórház. Szerda óta pedig nem látogatható a karcagi Kátai Gábor Kórház kardiológiai osztálya, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermek, valamint szülészet-nőgyógyászati osztálya, továbbá az újszülött részleg sem. A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet mozgásszervi rehabilitációs osztályának I. részlegén már január 24-e óta tilos a látogatás.

Két fővárosi klinika is érintett

Az influenzajárvány miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el Budapesten, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján, és részleges látogatási tilalmat a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján is - olvasható az intézmény oldalán. A korlátozás valamennyi osztályt érinti. A rendelkezés értelmében a gyermekgyógyászati klinikán fekvő betegek mellett csak egy szülő tartózkodhat, a gyerekek több látogatót nem fogadhatnak. A szülőket arra kérik, hogy a klinika közös helyiségeit csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe.

A fentiek mellett Baranya, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves és Komárom-Esztergom megyében is korlátozások léptek érvénybe. A látogatási tilalmat hirdetett intézmények listája a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció