Máshol is tombol az influenzajárvány

Az influenzajárvány miatt február 24-éig tanítási szünetet rendeltek el Szerbiában.

Elindult a HáziPatika.com Influenzatérképe - kattintson ide és kövesse nyomon a járványt!

Ahogy már korábban megírtuk, Magyarországon továbbra is emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma. Az elmúlt héten már csaknem 35 ezren fordultak orvoshoz, így százezer lakosra átlagosan 357 megbetegedés jut - ez majdnem két és félszerese a járványküszöbnek.

influenza, influenzajárvány, fertőző betegségek, fertőzöttek, tanítási szünet, látogatási tilalom, Magyarország, Szerbia
influenza, influenzajárvány, fertőző betegségek, fertőzöttek, tanítási szünet, látogatási tilalom, Magyarország, Szerbia

Az influenzajárvány miatt már több hazai kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el, többek között a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin, a Honvédkórház három telephelyén, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a Kanizsa Dorottya Kórházban is. Ezeken kívül Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Vas és Veszprém megyében is korlátozások léptek érvénybe. A látogatási tilalmat hirdetett intézmények friss listája a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el.

Szerbiában is járvány van

Azonban nem csak Magyarországon, hanem Szerbiában is tombol az influenzajárvány. Ezért a dél-szerbiai iskolákban egy héttel meghosszabbították a téli szünetet, a Vajdaságban pedig rendkívüli szünetet rendeltek el. A tanítási szünetet az egészségügyi minisztérium javaslata alapján az oktatási tárca rendelte el. A döntés célja, hogy megakadályozzák, vagy legalábbis lelassítsák az influenza terjedését az országban.

Az egészségügyi tárca szerint egyébként most tetőzik a járvány, és jelenleg főként a gyerekek betegednek meg. Az influenzajárvány miatt néhány napja a szerbiai kórházakban is tilos látogatás.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció