Influenzajárvány: itt tartunk most

Csökkenőben az influenzás megbetegedések száma: múlt héten 17,6 százalékkal kevesebben fordultak orvoshoz a vírusfertőzés jellegzetes tüneteivel.

Több európai ország mellett Magyarország is túljutott a szezonális influenzajárvány csúcsán: február 26. és március 4. között az előző héthez viszonyítva 17,6 százalékkal kevesebb beteg (összesen 56 800 fő) fordult orvoshoz a betegség jellegzetes tüneteivel. Ez 100 ezer lakosra vetítve 578 megbetegedést jelent - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleményében.

Az influenza legveszélyesebb szövődménye Atüdőgyulladásvírusos eredetű is lehet és sok esetben az influenza szövődményeként alakul ki. Melyek a betegség első tünetei? Kattintson!

Három megyében emelkedik csak a betegszám

A 9. héten a fővárosban és 14 megyében csökkent, egy területen nem változott és 3 megyében (Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye) emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Somogy, Vas és Baranya megyében pedig a legalacsonyabb. A héten Tolna megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

A betegek közel harmada 15 év alatti gyermek
A betegek közel harmada 15 év alatti gyermek

A betegek 31,4 százaléka gyermek, 34,1 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25,5 százaléka, 9 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. Az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága a 3-5 évesek között volt a legmagasabb, ezt követte a 6-14 évesek érintettsége. További részleteket az ÁNTSZ influenza figyelőszolgálatának aktuális adataiból olvashat ki!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)