Egyre több kórházban tilos a látogatás

Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat.

Szegeden is kitört az influenzajárvány, ezért látogatási tilalmat vezettek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin szerdától. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának határozata alapján tilos a látogatás az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében.

influenza, influenzajárvány, látogatási tilalom, kórházak
influenza, influenzajárvány, látogatási tilalom, kórházak

Tilalom a Honvédkórházban és Zala megyében

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ tájékoztatása szerint eddig még csak a Honvédkórház egyes osztályain volt tilos a látogatás, most azonban a Honvédkórház három telephelyére is kiterjesztették az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmat. A korlátozás a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyét, valamint a Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyét érinti.

Elindult a HáziPatika.com Influenzatérképe - kattintson ide és kövesse nyomon a járványt!

Tilalom lépett életbe Zalaegerszegen és Nagykanizsán is. A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hétfőtől teljes körű látogatási tilalom van. Az intézmény közlése szerint megelőzés céljából rendelték el a korlátozást, a városban és a térségében halmozottan előforduló influenzaszerű megbetegedések miatt. Nagykanizsán, a Kanizsa Dorottya Kórházban pedig részleges látogatási tilalmat vezettek be kedden. A korlátozás kiterjed a krónikus belgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, az intenzív terápiás és a szülészet-nőgyógyászati osztályra, valamint az újszülöttrészlegre.

A fentiek mellett Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy és Tolna megyében is korlátozások léptek érvénybe. A látogatási tilalmat hirdetett intézmények friss listája a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés