Végre itt a vezeték nélküli pacemaker!

Engedélyt kapott az Európai Unión belüli forgalmazásra a kisméretű, vezeték nélküli pacemaker, melynek alkalmazása nem igényel invazív beavatkozást.

A Nanostim névre hallgató, az Egyesült Államokban fejlesztett eszközt vénás úton lehet a szívbe juttatni. Az új műszer egytizede a hagyományos pacemakereknek, és beépített elemekkel üzemel.

A szokványos eljárás során a mellkasfalon egy zsebet képeznek, mely helyet ad a készüléknek, és innen indulnak a szívizomzatba a szükséges elektródák. Sajnálatosan az esetek egy részében a vezetékek nem érik el a szívet, a zseb pedig fertőzési forrást jelent.

Ezzel szemben a készülék a combvénán keresztül, katéter segítségével vezethető fel, és az eszköz nagyjából egy AAA elem méretének felel meg. A miniatürizálás és a szokványos elektródák kiiktatása minimálisra csökkenti a fertőzésveszélyt, emellett a beavatkozás is rövidebb időt igényel, mint a hagyományos pacemaker. Az eszköz könnyen eltávolítható, így az elem cserélhető.

Az kamrák és pitvarok aktivitása nincs megfelelően összehangolva.

Nézze meg a csodás eszközről az animációt!

)
Tiszta levegő (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

SM: mutatjuk, ezek a legjobb mozgásformák

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)