Újra terjed a szifilisz

Veszélyes mértékben nőnek a nemi úton terjedő megbetegedések Magyarországon, a szifiliszes esetek száma is megugrott.

Szombatig tart a Magyar STI Társaság XXI. nagygyűlése. A szervezetet húsz éve alapították, azzal a céllal, hogy összefogja a társszakmákat, amelyek a nemi úton terjedő fertőzések és a megbetegedettek kezelésében érintettek, így a nőgyógyászokat, az urológusokat, a nemigyógyászokat és a mikrobiológusokat – mondta az InfoRádiónak Várkonyi Viktória elnök.

Manapság sokan könnyebben mennek bele alkalmi kapcsolatokba a fiatalok

A konferencián szó esik a limfogranuloma venereum nevű járványról, annak a megelőzési lehetőségekről és a terápiákról is – fejtette ki.

Várkonyi Viktória beszélt arról is, hogy az utóbbi időben jelentősen emelkedett a szifiliszes esetek száma. Ennek oka, hogy a szexuális magatartás megváltozott, sokan könnyebben váltanak partnert és mennek bele alkalmi kapcsolatokba. Nem jönnek elő azonnal a tünetek, de mire jelentkeznek, addigra már a partnerét megfertőzte – fejtette ki az elnök.

A szifilisz, vagyis vérbaj egy nemi úton terjedő vagy a magzati életben elszenvedett fertőzés, melyet a Treponema pallidum nevű spirális alakú kórokozóval történő fertőzés okoz. A betegségről az alábbi cikkünkben tudhat meg többet!

Forrás: Inforádió

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)