Mutatjuk a hazai áldozatok és gyógyultak átlagéletkorát

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a koronavírus-járványt megfékezzük, illetve a fertőzés terjedését lassítsuk. Minden intézkedés ezt a célt szolgálja - emelte ki Müller Cecília országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint a koronavírussal kapcsolatos hazai járványgörbe változni kezdett. A 47. héten ugyanis 7 százalékkal kevesebb fertőzöttet regisztráltak az országban, mint a 46. héten.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus terjedése, koronavírus átlagéletkor, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok,koronavírus gyógyultak, koronavírus második hullám, koronavírus korlátozások, koronavírus védekezés
Pedagógusokat teszteltek szerdán Mezőberényben. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A 40-es korosztály a legérintettebb

Koronavírus: sokan félnek beadatni a vakcinát - kattintson a részletekért!

A korosztályok érintettségi aránya azonban nem változott. Továbbra is a 40 és 49 év közöttiek körében terjed a leginkább az új típusú koronavírus : fertőzöttek 23 százaléka ebbe a korcsoportba tartozik. Őket - 16 százalékos érintettséggel - a 65 év felettiek követik.

A 14 év alattiak körében viszont továbbra is csak csekély mértékben van jelen a kór. Az ő érintettségük alig több 4 százaléknál. Az elhunytak átlagéletkora 76, a gyógyultaké pedig 40 év - ismertette Müller Cecília.

Ma új döntések születhetnek

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a kormány a mai ülésen értékeli a koronavírus-járvány elleni intézkedések eredményességét, illetve a további szigorítások szükségességét. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt. Mint mondta, az esetleges döntésekről a csütörtöki kormányinfón tájékoztat majd Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A rendőrök szerint egész Pázmándot le kéne zárni a koronavírus miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: