Koronavírus: mentik az időseket a hajóról

A japán hatóságok úgy döntöttek, hogy evakuálják a japán partoknál veszteglő Diamond Princess üdülőhajó idős utasait. A hajót a koronavírus megjelenése miatt helyezték karantén alá.

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on , a Hongkongból érkezett Diamond Princess üdülőhajót Tokiótól délre, a jokohamai kikötő közelében horgonyozták le, miután kiderült, hogy a korábban Hongkongban kiszállt utasok egyike megfertőződött a kínai Hupej tartományban súlyos járványt okozó vírussal. A hajó január 20-án hajózott ki a Tokió melletti Jokohama kikötőből, és február 3-án tért vissza oda.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, üdülőhajó, idős utasok, krónikus betegségek, karantén, evakuálás,
Evakuálják a Diamond Princess üdülőhajó idős utasait. Képünk illusztráció, forrás: Getty Images

Az óceánjáró fedélzetén egyébként 2666 utas és a 1045 fős legénység tartózkodik. Mindnyájuknak két hétig a kabinjaikban kell maradniuk. A vesztegzárat elvileg február 19-ig kell feloldaniuk. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudomása szerint három magyar is dolgozik a tengerjárón.

Kimentik az idős utasokat

Koronavírus: ekkor lehet vége a járványnak - kattintson!

A huzamosabb elzártság miatt súlyosbodhatnak az idősebb utasok krónikus betegségei, ez pedig akár a halálukhoz is vezethet, ezért a nyolcvan év feletti utasokat evakuálják - közölte Kató Kaconobu egészségügyi miniszter. Korábbi hírek szerint a hajó utasainak mintegy 80 százaléka hatvan évnél idősebb, 215-en már túl vannak a nyolcvanon, 11-en pedig 90 évesnél is idősebbek. Közben újabb 44 emberről derült ki, hogy elkapta a fertőzést , így csütörtökre már 219-re nőtt a hajón lévő koronavírusos betegek száma.

A friss hírek szerint Japánban - beleszámítva a hajó beteg utasait - 247-re nőt a koronavírussal fertőzöttek száma. Minden fertőzöttet kórházba szállítanak - azokat is, akiken eddig még nem jelentkeztek a betegség tünetei . A betegeket a Kaganava prefektúra kórházaiban ápolják.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)