Koronavírus: mentik az időseket a hajóról

A japán hatóságok úgy döntöttek, hogy evakuálják a japán partoknál veszteglő Diamond Princess üdülőhajó idős utasait. A hajót a koronavírus megjelenése miatt helyezték karantén alá.

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, a Hongkongból érkezett Diamond Princess üdülőhajót Tokiótól délre, a jokohamai kikötő közelében horgonyozták le, miután kiderült, hogy a korábban Hongkongban kiszállt utasok egyike megfertőződött a kínai Hupej tartományban súlyos járványt okozó vírussal. A hajó január 20-án hajózott ki a Tokió melletti Jokohama kikötőből, és február 3-án tért vissza oda.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, üdülőhajó, idős utasok, krónikus betegségek, karantén, evakuálás,
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, üdülőhajó, idős utasok, krónikus betegségek, karantén, evakuálás,

Az óceánjáró fedélzetén egyébként 2666 utas és a 1045 fős legénység tartózkodik. Mindnyájuknak két hétig a kabinjaikban kell maradniuk. A vesztegzárat elvileg február 19-ig kell feloldaniuk. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudomása szerint három magyar is dolgozik a tengerjárón.

Kimentik az idős utasokat

Koronavírus: ekkor lehet vége a járványnak - kattintson!

A huzamosabb elzártság miatt súlyosbodhatnak az idősebb utasok krónikus betegségei, ez pedig akár a halálukhoz is vezethet, ezért a nyolcvan év feletti utasokat evakuálják - közölte Kató Kaconobu egészségügyi miniszter. Korábbi hírek szerint a hajó utasainak mintegy 80 százaléka hatvan évnél idősebb, 215-en már túl vannak a nyolcvanon, 11-en pedig 90 évesnél is idősebbek. Közben újabb 44 emberről derült ki, hogy elkapta a fertőzést, így csütörtökre már 219-re nőtt a hajón lévő koronavírusos betegek száma.

A friss hírek szerint Japánban - beleszámítva a hajó beteg utasait - 247-re nőt a koronavírussal fertőzöttek száma. Minden fertőzöttet kórházba szállítanak - azokat is, akiken eddig még nem jelentkeztek a betegség tünetei. A betegeket a Kaganava prefektúra kórházaiban ápolják.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció