Koronavírus: már 900-an meghaltak

Egy nap alatt újabb 97 áldozatot szedett az új koronavírus. A december végén kitört járvány halottainak száma ezzel átlépte a 900-at.

Ahogy korábban megírtuk, egy eddig ismeretlen, tüdőgyulladást okozó vírus jelent meg a közép-kínai Vuhanban 2019 végén. Az előzetes vizsgálatok szerint az új koronavírus egy vuhani halpiacon bukkanhatott fel először. A piacot azóta beszüntették, területét pedig fertőtlenítették.

Több mint 40 ezer fertőzött

Komoly károkat okoz a koronavírus - kattintson a részletekért!

A legfrissebb információk szerint a vírus vasárnap éjfélig 40171 embert fertőzött meg és 908 áldozatot szedett Kínában. A halálesetek zöme Vuhanban történt. Az új koronavírus azonban Kínán kívül már 24 országban felbukkant, többek között Dél-Koreában, Tajvanon, Nepálban, Vietnamban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Franciaországban, Ausztráliában, Németországban és Amerikában is felütötte a fejét.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, halálesetek, új koronavírus, Kína, Vuhan
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, halálesetek, új koronavírus, Kína, Vuhan

Ettől félnek a kutatók

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a kínai statisztikák szerint a fertőzöttek alig több mint 2 százaléka halt bele a betegségbe. Ebből arra lehet következtetni, hogy az új vírus veszélyesebb, mint a szezonális influenza, de kevésbé halálos kimenetelű, mint a 2003-ban megjelent SARS (súlyos akut légúti szindróma), illetve a MERS (közel-keleti légúti szindróma). A SARS fertőzöttek mintegy 10 százaléka meghalt, a 2012-ben kitört MERS-járvány halálozási aránya pedig 35 százalék körüli. Az új koronavírus haláleseteinek nagy részénél ráadásul az immunrendszert legyengítő más betegség vagy a magas életkor is közrejátszott.

Az nCoV-2019 gyors terjedése azonban aggodalomra ad okot, ez a vírus ugyanis már 48 nap alatt megfertőzte az első 1000 beteget. A SARS-nak ezzel szemben 130 nap, a MERS-nek pedig 2,5 év kellett 1000 ember megfertőzéséhez.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: