Koronavírus: kórházban van az ukrán elnök felesége

Kórházba vitték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét, Olena Zelenszkát, akiről a múlt héten derült ki, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal.

A közlemény szerint Olena Zelenszkánál a koronavírus-fertőzés szövődményeként kétoldali, közepes súlyosságútüdőgyulladáslépett fel. Állapota stabil, művi lélegeztetést nem igényel. Az egyik kijevi kórházban ápolják elszigetelve - azt azonban nem árulták el, hogy melyik egészségügyi intézményben. A közlemény szerint az államfőn és két gyermekükön hétfőn végeztek el újabb PCR-tesztet, mindhármuk eredménye negatív lett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Ukrajna, koronavírus tüdő, koronavírus tüdőgyulladás
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Ukrajna, koronavírus tüdő, koronavírus tüdőgyulladás

Még nem tudják, hol kapta el

Meglepő betegséget válthat ki a koronavírus - a részletekért kattintson ide!

Ahogy már a HáziPatika.com-on is olvashatták, az ukrán elnök feleségéről június 12-én derült ki, hogy a PCR-tesztje pozitív lett az új típusú koronavírusra. Ezt aznap maga Olena Zelenszka hozta nyilvánosságra közösségi oldalakon, majd a hírt az elnöki iroda is megerősítette. "Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta akkor az Instagramon.

Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra és a megelőzésre vonatkozó szabályokat és ajánlásokat, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.

Miután koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a feleségénél, az ukrán elnök minimálisra csökkentette azok körét, akikkel személyesen tanácskozik hivatalában. A többiekkel telefonon és online érintkezik, az e hétre tervezett vidéki utazásait pedig lemondta.

Megtapsolták az 59 éves férfit a Northampton General Hospital ápolói és munkatársai, miután a lélegeztetőgépen töltött extrém hosszúnak számító lábadozás után végre elhagyhatta a kórházat. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés