Koronavírus: használnak a gyógyszerek?

Már létező, kipróbált gyógyszerek lehetnek az új koronavírus kezelésének kulcsai egy európai kutatócsoport szerint.

A tudósok a széles spektrumú antivirális hatóanyagok (BSAA) felfedezéséről és kifejlesztéséről korábban közzétett információkat nézték át, majd létrehoztak egy adatbázist, ami szabadon hozzáférhető. Az adatbázisba összegyűjtött 120 - emberi használatra már biztonságosnak bizonyult - szer közül a kutatók 31-ről állapították meg, hogy jelölt lehet az új koronavírus-fertőzés kezelésére és megelőzésére.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, koronavírus kezelése, gyógymód, gyógyszerek
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, koronavírus kezelése, gyógymód, gyógyszerek

Meglehet a megoldás

Afokhagymanem véd az új koronavírus ellen - olvassa el a részleteket!

"A gyógyszer-újrapozícionálással, vagyis egy régi hatóanyagnak az eredeti alkalmazástól eltérő területen való hasznosításával új értéket generálhatunk egy már létező szerből. Például a teicoplanin, az oritavancin, a dalbavancin és a monenzin mind kipróbált antibiotikum, amely laboratóriumban már megmutatta, hogy képes meggátolni számos korona- és más vírusfertőzést is" - magyarázta Denis Kainov, a Norvég Tudomány és Műszaki Egyetem (NTNU) adjunktusa, aki egyben a tanulmány társszerzője.

A kutatók úgy vélik, hogy ezek és más biztonságos széles spektrumú antivirális szerek jó jelöltek arra, hogy megkezdjék velük a koronavírus által okozott betegség kezelését, hiszen jelenleg nincs olyan gyógyszer, amelyet kifejezetten az új koronavírus ellen fejlesztettek volna ki. A gyógyszer-újrapozícionálás azonban jelentős előnyökkel jár, mivel a kémiai szintézis lépései, a gyártási folyamatok és a klinikai tesztek eredményei már mind ismertek .

Több mint 50 országban megjelent

A december óta rohamosan terjedő új koronavírus az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint már több mint 50 országban felütötte a fejét. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 83 ezret, a halálos áldozatok száma pedig 2800 felett van. A járvány Kínán kívül leginkább Európában, Dél-Koreában és Iránban terjed.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció