Koronavírus: egyre kevesebb áldozat Kínában

Egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában.

Egy hónapos mélypont

Szerdán 29-en haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében Kínában. Utoljára január 28-án jelentettek napi 30-nál kevesebb halálozást a járvány kapcsán. Emellett 433 új fertőzöttet is találtak, ezzel a kínai betegek száma 78 497-re emelkedett, az áldozatoké pedig a 2750-hez közelít.

koronavírus, koronavírus-járvány, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, Kína, halálesetek
Védőruhát és arcmaszkot viselő gyalogos Sanghajban. Fotó: Getty Images

Jelenleg több mint 43 ezer embert kezelnek a kórházakban, 8346 beteg súlyos állapotban van. Az országban emellett 2358 koronavírus-gyanús esetet vizsgálnak, a gyógyultak száma pedig már meghaladta a 32 ezret.

Még nem nyugodhatunk meg

Újabb országokban jelent meg az új koronavírus - olvassa el a részleteket!

A csökkenő tendencia jó jel, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a járvány újabb fellendülésének kockázatát - emelte ki Hszi Csin-ping kínai elnök. Az elnök arra szólította fel a Kínában működő vállalatokat, hogy tekintsék elsődlegesnek a dolgozóik egészségét és biztonságát, és enyhítsék a munkaterhet, illetve az alkalmazottakra helyezett nyomást. Emellett a szükséges óvintézkedések betartására is felhívta a figyelmet, hogy megakadályozhassák a kommunális fertőzéseket.

Kína a továbbiakban is együtt dolgozik majd a világ többi országával és a nemzetközi szervezetekkel - többek között az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) - a járvány kezelését illetően - hangsúlyozta a kínai elnök.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció