Koronavírus: 39 új fertőzött Magyaroroszágon

226-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt egy brit beteg is.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a Magyaroroszágon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a kormányzati tájékoztatásért felelős koronavirus.gov.hu oldalon. A hír ismét beszámolt egy halálesetről: elhunyt egy itthon ápolt brit beteg. Összességében így már 10 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

A diagnosztizált ferzőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár. Ennél azonban jelentősen nagyobb lehet a fertőzöttek tényleges száma. A közlemény hangsúlyozza: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. Ezeket bővebben az alábbi videóban foglalták össze!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció