Potenciaproblémák? Nemcsak az ágyban lesz következményük!

"Az egyetlen alkalom, amikor a feleségemmel egyszerre volt orgazmusunk, akkor volt, amikor a bíró aláírta a válóperes papírokat" - poénkodott Woody Allen, és poénja mára az egyre fiatalabb korosztályokra igaz.

A rossz szex vagy a szex hiánya pedig nem csak lelki problémákat okoz, és a rossz szex spiráljába könnyű bekerülni. A tények, a számok azt bizonyítják, hogy már a harmincas korosztály is küzd potenciazavarral. Többnyire ők azok, akiknél még stresszeredetű a probléma, nem szervi okok állnak a háttérben, még ritkán járnak orvoshoz. Ez a korosztály inkább az interneten keresi a megoldást, ahol főként hamisítványokat forgalmaznak, hatástalan készítményeket, s ez még a jobbik eset, ugyanis gyakran egészségre káros szereket szereznek be innen.

Az idősebb, szervi problémákkal is küzdő korosztályok nagyobb számban keresik fel az orvost, de ők is tanácstalanok. Nemcsak azért, mert kínos a potenciazavarról beszélni, hanem azért is, mert a számtalan rendelkezésre álló készítményből nehéz a választás. A gyógyszerpiacon megjelenő generikumok választási lehetőséget kínálnak, de kérdés, hogy az eredeti gyógyszeres terápiától való eltérés milyen kockázatokkal jár. A szexuális biztonság elvesztése következtében a családi élet megromolhat, az önbecsülés csökken, kialakulhat depresszió, a munkában pedig sikertelenséget sikertelenségre halmozhatnak az érintettek - és ez legtöbbször akkor fordulhat elő, ha szakorvos nélkül próbálunk megoldást találni problémánkra. Akkor mi a legjobb?

A generikus gyógyszerek, vagy más néven generikumok olyan gyógykészítmények, amelyek ugyanazokat az aktív összetevőket és ugyanolyan arányban tartalmazzák, mint az eredeti gyógyszerek. Így gyógyhatásukat tekintve megegyeznek az eredeti gyógyszerrel, azonban annak áránál jóval alacsonyabb áron kaphatóak. A generikumok az eredeti gyógyszer szabadalmának lejárta után jelennek meg a piacon.

- A legfontosabb, hogy kizárólag orvos által, receptre felírt potencianövelőt alkalmazzunk! A legbiztonságosabb a már jól bevált terápia alkalmazása. A váltáskor ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy valaki hamisítványhoz jut hozzá, illetve, hogy a váltással kockáztatja a terápia hatékonyságát.

- Ha anyagi megfontolásokból az olcsóbb, generikus gyógyszert választjuk, akkor mindenképpen az eredeti gyógyszeres kezelés generikumára érdemes váltani, ez ugyanis garantálja a már jól bevált hatásmechanizmust.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció