Kíváncsi arra, hogyan néz ki a gégerák? Kattintson!

A gégerák elsősorban a dohányzáshoz kötött. Persze vannak olyan betegek, akik sohasem dohányoztak. Most megnézheti, hogyan is néz ki ez a daganatos betegség.

"Sikerült egy tűrhető fotót készítenem egy előrehaladott gégerákról" - írja az Enthouse.blog.hu. A fotón jól látszik a tumor (feketével bekarikázták - a szerk.), ami szinte az egész jobb gégefelet elfoglalja, sőt átterjed a bal oldalra is, de a bal hangszalag nagy része még látszik. A daganat valószínűleg a gége hangszalagok feletti térségéből indult ki, még nem hagyja el a gégét, de már nem mozog az adott oldali hangszalag. A fotót itt nézheti meg !

Így néz ki az egészséges orr-és szájüreg (Fotó: Europress)

Így néz ki az egészséges orr-és szájüreg (Fotó: Europress)

A gégerák teljesen egyértelműen a dohányzáshoz kötött. Persze vannak olyan betegek, akik sohasem dohányoztak, és mégis gégerák alakult ki náluk, újabban ez elsősorban a HPV térnyerésének köszönhető. "Ezzel együtt, én eddig kizárólag csak olyan beteggel találkoztam, aki dohányzott" - teszi hozzá a szerző.

A teljes bejegyzést itt olvashatja el !

Gégerák tünetei és kezelése

A gégerák a gége laphámjának - azaz nyálkahártyát borító hámrétegből kifejlődő - rosszindulatú daganata, amely többnyire a hangszalagon vagy azok alatt, illetve fölött jelenik meg. Ritkán mirigyekből is kiindulhat. Elsősorban férfiakat érintő betegség, mely 40 év felett jelentkezik, de az előfordulási gyakorisága az 50 és 70 év közöttieknél a legnagyobb. Nem túl gyakori, az összes tumoros megbetegedés mindössze 2-3 százalékát adja. Ha kíváncsi a betegség teljes leírására, akkor ide kattintva olvashatja el !

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: