Gyógymódot találtak az agydaganatra

Az agytumor leggyakoribb és leghalálosabb típusának kezelésében is segíthet az egyik limfómákra és leukémiára kifejlesztett hatóanyag egy új tanulmány szerint.

A Science Translational Medicine nevű szaklapban bemutatott felfedezés reményt adhat arra, hogy az ibrutinib nevű hatóanyag egy napon glioblasztómában szenvedő betegek kezelésére is használható lesz és növelheti a kór jelenleg nagyon alacsony túlélési arányát.

Harcban az agydaganattal - történetek a várószobából A "rák"megnevezés számtalan típusú, lefolyású megbetegedést takar, sokféle speciális kezelési lehetőséggel, amelyek kimenetele nagyban függ magától a betegtől is. Sorozatunkban néhány onkológiai esetet mutatunk be, amely másoknak is tanulságos lehet. Kattintson !

Bao Shigang, a Clevelandi Klinika Lerner Kutatóintézetének tudósa szerint az ibrutinib lelassította az agytumor növekedését egerekben és tízszeresére növelte azt a túlélési arányt, amely a jelenleg használt, temozolomide nevű kemoterápiás szer alkalmazására jellemző. A kutatók szerint az ibrutinib képes megfékezni az agytumorsejtek rezisztens és agresszívan terjedő fajtáit. Sugárterápiával kombinálva a hatóanyag még jobban növelheti a betegek élethosszát.

Az ébredéskor tapasztalt fejfájás is a daganat egyik tünete lehet
Az ébredéskor tapasztaltfejfájásis a daganat egyik tünete lehet

Az agydaganat első tünetei

Az agydaganat szinte minden életkorban előfordulhat, és az összes daganatos halálozás nagyjából két százalékát teszi ki. Több kutatás is vizsgálta már, hogy mely környezeti tényezők növelhetik a rizikóját, egyértelmű összefüggéseket azonban egy esetben sem állapítottak meg. E betegség esetében az egyetlen, laikusok által is fölismerhető korai tünet, ha valaki reggel fejfájással ébred, majd amikor fölkel - tehát vízszintes pozícióból függőlegesbe vált -, akkor a fájdalom megszűnik. Szintén korai tünet lehet a hányinger nélkül, hirtelen jelentkező hányás. A későbbiekben már súlyosabb panaszok - látás és hallászavar, görcsroham - is kísérik a betegséget. Kialakulásáról és a kezelés módjairól bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)