Elrontották a bőrátültetést, szeméremszőr nőtt az arcán

A fiatal nő egy kutyaharapásból maradt heget szeretett volna eltüntettetni az arcáról.

A bőrátültetés, vagy más néven bőrgraft valójában egészen lenyűgöző dolog: az eljáráshoz szükséges bőrt az orvosok a testünk egy tetszőleges részéről vehetik ki, hogy aztán ott használják, ahol épp a legnagyobb szükség van rá.

Persze, ahogy a legtöbb orvosi beavatkozás esetében, egy bőrátültetés során is vannak kockázatok. Egy amerikai nő, bizonyos Crystal Coombs ezt ráadásul első kézből is megtapasztalhatta, mikor egy rosszul sikerült átültetés végén – aminek keretében az arcán lévő mély kutyaharapást próbálták eltüntetni – szeméremszőr kezdett nőni az arcán.

„Alig 9 éves voltam, mikor megharapott a kutyánk. A szüleim azonnal bevittek a legközelebbi sürgősségi osztályra, ahol a seb súlyossága ellenére órákat vártunk, hogy sorra kerüljünk” – mesélte a nő, majd hozzátette, jó ideig nyitva volt a seb, mielőtt a plasztikai sebész úgy döntött, bőrátültetéssel tüntetik el a mély harapás nyomát.

Az egész családja sokkot kapott az elbaltázott műtét végeredményétől (fotó: Youtube)
Az egész családja sokkot kapott az elbaltázott műtét végeredményétől (fotó: Youtube)

„Az átültetéshez az ágyékomról vettek szövetet. A mai napig sem értem, hogy miért nem a combomról, vagy a hátamról... Aztán emlékszem, megvolt a műtét, de nem egészen úgy sikerült, ahogy arra az orvosok számítottak. Néhány hónappal később, az átültetett területen erős, sötét szőrzet kezdett nőni” – meséli Crystal, majd hozzátette, mindenki ledöbbent, mikor kiderült, a kislány arcán szeméremszőrzet kezdett nőni.

Crystal azt mondja, az egész kamaszkorát végigkísérte az elrontott műtét, és bár megtanult együtt élni a dologgal, most a kislánya miatt úgy döntött, újra kés alá fekszik. „Nem szeretném, ha csúfolnák, vagy bármi hátránya származna abból, hogy hogy nézek ki” – magyarázta a fiatal nő.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra