A kommentelők mentették meg az életét

A népszerű közösségi appon, a TikTokon látták meg a gyanús anyajegyet a férfi hátán, aki szerencsére komolyan vette a figyelmeztető üzenetet.

Amikor a 23 éves Alex Griswold feltöltött egy vicces videót a TikTokra arról, hogy milyen a házas férfiak élete, a leírásban még azon aggodalmaskodott, hogy talán túl sokat mutat a meztelen bőréből. Ami viszont ezután történt, az bebizonyította: a háta felfedése miatt kellett volna a legkevésbé aggódnia.

melanoma
melanoma

A videó eredetileg azt mutatta volna be, hogyan lesz a kedves hátsimogatásból pattanásnyomkodás egy pillanat alatt. Ám amikor a férfi hátát kezelésbe vevő felesége keze felett meglátták a nézők az egyik furcsa alakú anyajegyet, a kommentelők úgy vélték, van miért aggódnia. Griswold saját elmondása szerint nem is vette komolyan, úgy fogalmazott a BuzzFeednek, "azt hittem, hogy csak túlaggódják, nem terveztem megnézetni".

Ez a melanoma 15 rizikófaktora. Kattintson a részletekért!

Sürgető üzenetet kapott

Aztán valakitől, aki szintén látta a TikTok-videóját, kapott egy hozzászólást és egy üzenetet is az Instagramon (egy másik közösségi oldalon). A levél írója mint melanomatúlélő sürgette Griswoldot, hogy vizsgáltassa meg az anyajegyét. A férfi végül engedett az unszolásnak.

Alex Griswold, TikTok, melanoma
Alex Griswold, TikTok, melanoma

"Sosem voltam még előtte bőrgyógyásznál, és valószínűleg évekig nem is mentem volna" - mondta. Aztán az orvos is úgy vélte, hogy a megvizsgáltanyajegynem néz ki a legbiztatóbban, ezért eltávolította és elküldte szövettanra. "Egy héttel később az orvos arról tájékoztatott, hogy az anyajegyem egy közepesen atipikus elváltozás, ami az évek alatt valószínűleg a bőrrák egyik típusává, azaz melanomává nőtte volna ki magát" - idézte fel a történteket Alex Griswold, akit egy hónappal később megműtöttek, és az anyajegy környékét is eltávolították a hátáról. A bőrgyógyásza pedig azt mondta neki, hogy bárki is volt, aki a TikTokon látta és írt neki, az valószínűleg megmentette az életét.

Alex köszönővideóját ide kattintva nézhetik meg.

Forrás: BuzzFeed

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő