A kommentelők mentették meg az életét

A népszerű közösségi appon, a TikTokon látták meg a gyanús anyajegyet a férfi hátán, aki szerencsére komolyan vette a figyelmeztető üzenetet.

Amikor a 23 éves Alex Griswold feltöltött egy vicces videót a TikTokra arról, hogy milyen a házas férfiak élete, a leírásban még azon aggodalmaskodott, hogy talán túl sokat mutat a meztelen bőréből. Ami viszont ezután történt, az bebizonyította: a háta felfedése miatt kellett volna a legkevésbé aggódnia.

melanoma
A furcsa alakú, hirtelen megváltozó anyajegyeket mindig ki kell vizsgáltatni. Fotó: iStock

A videó eredetileg azt mutatta volna be, hogyan lesz a kedves hátsimogatásból pattanásnyomkodás egy pillanat alatt. Ám amikor a férfi hátát kezelésbe vevő felesége keze felett meglátták a nézők az egyik furcsa alakú anyajegyet , a kommentelők úgy vélték, van miért aggódnia. Griswold saját elmondása szerint nem is vette komolyan, úgy fogalmazott a BuzzFeednek, "azt hittem, hogy csak túlaggódják, nem terveztem megnézetni".

Ez a melanoma 15 rizikófaktora. Kattintson a részletekért!

Sürgető üzenetet kapott

Aztán valakitől, aki szintén látta a TikTok-videóját, kapott egy hozzászólást és egy üzenetet is az Instagramon (egy másik közösségi oldalon). A levél írója mint melanomatúlélő sürgette Griswoldot, hogy vizsgáltassa meg az anyajegyét. A férfi végül engedett az unszolásnak.

Alex Griswold, TikTok, melanoma
Az üzenet írója melanomaveszélyre figyelmeztette Alexet. Fotó: Alex Griswold

"Sosem voltam még előtte bőrgyógyásznál, és valószínűleg évekig nem is mentem volna" - mondta. Aztán az orvos is úgy vélte, hogy a megvizsgált anyajegy nem néz ki a legbiztatóbban, ezért eltávolította és elküldte szövettanra. "Egy héttel később az orvos arról tájékoztatott, hogy az anyajegyem egy közepesen atipikus elváltozás, ami az évek alatt valószínűleg a bőrrák egyik típusává, azaz melanomává nőtte volna ki magát" - idézte fel a történteket Alex Griswold, akit egy hónappal később megműtöttek, és az anyajegy környékét is eltávolították a hátáról. A bőrgyógyásza pedig azt mondta neki, hogy bárki is volt, aki a TikTokon látta és írt neki, az valószínűleg megmentette az életét.

Alex köszönővideóját ide kattintva nézhetik meg.

Forrás: BuzzFeed

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: